BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.512,59
HABER /  GÜNCEL

TRT Belgesel Kanalı kuracak

''Ustanın Sırrı'' adlı belgeselin tanıtımında konuşan Şahin, TRT'nin belgesel kanal için ilk adımı attıklarını söyledi. Toplantıya çok sayıda davetli de katıldı.

Abone ol

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Kapalıçarşı'daki altın takı üretimi yapan ustalara ilişkin çekilen ''Ustanın Sırrı'' adlı belgeselin, yakında müjdesini verecekleri yeni belgesel kanalı için bir adım olduğunu bildirdi.

TRT tarafından çekilen ''Ustanın Sırrı'' adlı belgesel, Kapalıçarşı'da düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Basın toplantısına, TRT İstanbul Televizyonu Müdürü Ömer Erdem, Kapalıçarşı Esnaflar Derneği Başkanı Hasan Fırat, belgeselin yönetmeni Nesrin Aktolun ve belgeselde konu edilen Kapalıçarşı ustaları katıldı.

TRT İstanbul Televizyonu Müdürü Ömer Erdem, TRT'nin kültürel projeleri desteklediğini ifade ederek, ömrünü altın takı ürünlerine veren Kapalıçarşı ustalarının, üretim süreci ve becerilerinin arkasındaki 500 yıllık geleneğin yansıtıldığı belgesele emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra Erdem tarafından TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in gönderdiği mesaj okundu. Şahin, mesajında şunları kaydetti:

''TRT olarak Türkiye'nin Televizyonu olmanın gereklerini bir bir yerine getiriyoruz. Sizlerin desteği ile hazırlanan bu belgesel, aslında bizim yakında müjdesini vereceğimiz yeni Belgesel Kanalımız için bir adımdır. Kapalıçarşı kuyumcuları olarak sadece bir madeni işlemiyorsunuz. Kültürümüzü ayakta tutuyor, onu mücevher şeklinde insanımıza ve dünyaya armağan ediyorsunuz. Biz de böylesi belgeseller yaparak, hem size destek veriyor, hem de ileride yapacağımız projelere vesile olmasını umuyoruz.''

5 Mart Perşembe günü TRT 2'de yayına girecek belgeselde, Kapalıçarşı'nın emektar ustalarından Ocakçı Ayhan Karatepe, Sadekar Güngör Baltaoğlu, Cilacı Jilber Papçıyan ve Mıhlayıcı Nubar Subak'ın ortak çalışmaları ile Osmanlı'nın geleneksel takılarından ''Divanhane Çivisi'' yüzüğünün yapım süreci anlatılıyor.