BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.427,59
HABER /  DÜNYA

Tribünlerdeki eksikliği kendimizde arıyoruz

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, toplumun daha önce doymuş olduğu futbol rengini aradığını belirterek, "Bekledikleri maviyi ve b...

Abone ol

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, toplumun daha önce doymuş olduğu futbol rengini aradığını belirterek, "Bekledikleri maviyi ve bordonun tonunu henüz taraftarlarımıza veremediğimizi düşünüyorum. Tribünlerdeki eksikliği kendimizde arayarak yol almayı daha uygun görüyorum" dedi.
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, bordo-mavili taraftarların maçlara olan ilgisizliğine farklı bir açıdan yaklaştı. Toplumun daha önce doymuş olduğu futbol rengini aradığını belirten Akçay, "Bence toplum daha önce doymuş olduğu futbol rengini arıyor. Bizim sahada gösterdiğimiz mavinin tonunu veya bordonun tonunu, kendi rengiyle ya da futbol anlayışına henüz yaklaştıramadı diye düşünüyorum. Toplum bize bir mesaj vermeye çalışıyor. ’Daha iyi oynamalısınız ki biz sizin yanınızda olalım’ diyor. Bu işin bir boyutu ve bunu biz algıladık. Ama işin ikinci boyutu da var. Taraftar kimdir, takım tutmak nasıl bir şeydir. Güzel olan her anda herkesi yanınızda bulabilirsiniz ama bu tek başına bir taraftarlık olarak açıklanamaz. Biz ihtiyaç olduğumuz günlerde de ya da saatlerde de onları yanımızda görmek isteriz. Ama beklentilerindeki maviyi, bordonun tonunu henüz onlara veremedik diye düşünüyorum. Kendimizde eksikliği arayarak gitmeyi uygun görüyorum. Takım tutmak ne demektir. Güzel günde herkesi yanımızda görebiliriz. İhtiyacımız olduğu günde de kendilerini yanımızda görmek isteriz. Biz bekledikleri Bordo ve Mavi’nin tonunu tutturmaya çalışacağız oynayacağımız futbolla. Eksikleri kendimizde görmeye devam ederek ilerlemeyi sürdüreceğiz" dedi.
Trabzonspor’a penaltı verilmemesiyle ilgili olarak ise Akçay, "Tabzonspor’a penaltı verilmemesiyle ilgili ön yargılı olmak istemiyorum. Onların Trabzonspor’a karşı bir ön yargıları olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Trabzonspor olmadan, Trabzonspor’u yaşatmadan Türk futbolunun heyecanını rekabetini yaşatamazsınız. Hakemlerin varlığı ya da hakemlerin maç yönetebilmesi Trabzonspor’un yaşaması ve varlığını sürdürmesine bağlı. Eğer bir hakem veya hakem cemiyeti, Trabzonspor’a kasıtlı bir eylem yapıyorsa bu kendi altındaki sandalyeyi çekmekten farksız. Bu çok aptalca bir şey olur. Dünya üzerinde böyle bir aptallığı da kalkıp kimse alkışlamaz. Bu çok saçma" ifadesini kullandı.

"HAMİYE GÜVENİYORUM"
Akçay, yardımcısı Hami Mandıralı’ya güvendiğini belirterek, "Bizler aynı zamanda futbolcu, antrenör yetiştirmekle de görevliyiz. Hami arkadaşımız da spor camiasında hedefi olan kendini geliştirmek istiyor. Zaman zaman bu güveni kendisine vermeliyiz. Ben bu akşam kulübede kalarak kendisine güvendiğimi göstermek istedim" dedi.
(İHA)