BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.439,78
HABER /  DÜNYA

Camide çanta hırsızlığı kamerada

Eminönü’nde bulunan Yeni Cami’de namaz kılan bir vatandaşa ait çantayı çalan yabancı uyruklu hırsızlık zanlısı, güvenlik kameraları tarafınd...

Abone ol

Eminönü’nde bulunan Yeni Cami’de namaz kılan bir vatandaşa ait çantayı çalan yabancı uyruklu hırsızlık zanlısı, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Zanlı cami içinde kendisini takip eden Güven Timleri tarafından suçüstü yakalandı.
Fatih Eminönü’ndeki tarihi Yeni Camiye turist gibi gelen Filistin uyruklu bir şahıs, camide namaz kılan bir vatandaşın çantasını çalarken suçüstü yakalandı. Özellikle yabancı turistlerin yoğun olduğu Eminönü bölgesinde önlemlerini arttıran Güven Timleri, durumundan şüphelendikleri bir şahsı takibe aldı. Polislerin kendisini takip ettiğinden habersiz olan şüpheli şahıs, tarihi yeni camiye girdi. Cami içinde bir süre dolanan, bu sırada da etrafında neler olduğunu gözlemleyen zanlı, namaz için camiden bulunan bir vatandaşın ayakkabılığın üzerine koyduğu çantayı gözüne kestirdi.
Hırsızlık için uygun anı kollayan şüpheli, çanta sahibinin namaza durması ile etrafını son kez kontrol ederek çantayı çaldı. Yaşanan hırsızlık olayı ise caminin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde şahsın, önce cami içinde oturduğu, daha sonra ayağa kalkarak dolaştığı, son olarak ise çantayı alarak çıkışa doğru yöneldiği görünüyor. Ancak şahsı takibe alan Güven Timleri, çantayla birlikte dışarı çıkmaya çalışan zanlının peşinden koşarak yakaladı.
Yapılan incelemede şüphelinin Filistin uyruklu 35 yaşındaki Ahmet Abusaid olduğu tespit edildi. Zanlı, polis merkezdeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyet yetkilileri, son günlerde çok sayıda yabancı uyruklu şahsın hırsızlık yaparken yakalandığını ve haklarında işlem yapıldığı bilgisini verdi.
(İHA)