BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Gazetecilerden ’duran adam’ eylemi

Gazeteciler Özgürlük Platformu üyeleri, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın karşısındaki alanda ’duran insan’ eylemi yaptı. <br/>MLKP t...

Abone ol

Gazeteciler Özgürlük Platformu üyeleri, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın karşısındaki alanda ’duran insan’ eylemi yaptı.
MLKP terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan gazeteci Füsun Erdoğan ve Bayram Namaz için Gazeteciler Özgürlük Platformu üyesi 6 kişi adliyenin karşısındaki alanda bir araya geldi. 6 kişi, 30 dakika boyunca "duran insan" eylemi yaptı. Duran adam eyleminden sonra grup basın açıklaması yaptı. Gazetecilere Özgürlük Platformu adına basın açıklamasını Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi okudu. Tutuklu meslektaşları Füsun Erdoğan ve Bayram Namaz’ın duruşmasını izlemek üzere adliyede bulunduklarını belirten İpekçi, “Her duruşmayı aldığımız karar gereği duran insan eylemi yaparak izleyeceğiz. Biz bütün meslektaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını, haklarında mesleki faaliyetlerinde dolayı yürütülen bütün davaların beraatle sonuçlandırılmasını talep ediyoruz. 62 meslektaşımız hala cezaevinde. 150’ye yakın meslektaşımız hapisten çıktıktan sonra hapis cezası tehdidi altında yargılanıyorlar. Türkiye’de basın üzerindeki baskıların biran önce sona ermesini istiyoruz. Silahın tehdit olmadığı veya tehdit olmaktan çıktığı ülkemizde kalem hala bu siyasi iktidar için tehdit olarak algılanıyor. Biz kalemlere de özgürlük istiyoruz’’ dedi.
Eylemin ardından grup duruşmayı takip etmek üzere adliyeye giriş yaptı.
(İHA)