BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Apple-Samsung krizine çözüm buldu

Apple’ın kurucularından Steve Wozniak, birçoklarını şaşırtan bir açıklamada bulundu.

Abone ol

Wozniak, Apple’ın en büyük rakipleri olan Google ve Samsung ile çalışması gerektiğini belirtti.

Steve Jobs ile Apple’ı kuran Steve Wozniak, BBC’ye önemli açıklamalarda bulundu. Wozniak, Apple’ın Siri gibi arama motoru teknolojisine dayanan hizmetlerini geliştirmek ve girmeye hazırlandığı giyilebilir teknoloji piyasasında başarılı olmak için Google ile çalışması gerektiğini belirtti.

Wozniak, “Tanrı’dan Apple ve Google’ı ileride ortak yapmasını diliyorum” ifadesini kullandı. Kendisine ümit ettiği ortaklığın nasıl kurulacağı sorulan Wozniak, ‘bu konuda emin olmadığını’ söyledi.

63 yaşındaki Wozniak, “Muhtemelen yanılıyorum ama iş dünyasındaki endişeler hakkında bilmediğim birçok şey var. Her zaman aklınızda bulundurmanız gereken şey, şirketlerin en büyük derdinin para kazanmak olduğu” dedi.

‘SAMSUNG’LA ORTAKLIK KURULMALI

Wozniak, röportajında Apple’ın Siri sesli komut teknolojisi de eleştirdi. Ara sıra arattığı restoranları Siri aracılığıyla bulamadığını söyleyen Wozniak, “Ama Android’de genelde sorun yaşamıyorum... Bilgisayarlar geliştikçe yapay zekaları da gelişiyor” dedi.

Apple ve Samsung arasında kurulacak ortaklığın inovasyon adına büyük bir fırsat olduğunu belirten Wozniak, ‘Samsung’da, iPhone’umda görmek istediğim şeyleri görüyorum... Apple’ın bunları kullanabilmesini isterdim ve bu konuda Samsung bize engel olur muydu bilmiyorum” yorumunu yaptı.

Wozniak, lisansların ortak kullanımı ve teknoloji paylaşımıyla birçok yeni ürün geliştirilebileceğini belierterek, “Çok daha ileri gidebiliriz... Bence lisansların adil fiyatlarla satıldığı bir dünyada yaşamalıyız” dedi.