BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL

Trabzonspor doğum gününü kutluyor

Trabzonspor Kulübü’nün 47. kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. <br/>Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Trabzonspor’a...

Abone ol

Trabzonspor Kulübü’nün 47. kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Trabzonspor’a emeği geçmiş ve hayatını kaybetmiş yöneticiler, divan ve kurul üyeleri, teknik adamlar, futbolcular ve taraftarlar anısına 100. Yıl Parkı’nda bulunan Trabzonspor anıtına çelenk sunuldu. Törene, Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak, yönetim kurulu üyeleri ve eski yöneticiler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Genel Sekreter Köksal Güney ve Divan Başkan Ali Özbak anıta çelenk koydu. Törende bir konuşma yapan Divan Başkanı Ali Özbak, anma törene katılmayan 20 bin üyeye sitemde bulunarak, “20 bin üyeye bu mesaj gitmiş. 50 yıllık Trabzonspor hayatımda bu kadar sitemde bulunabileceğimi düşünüyorum” dedi.
Özbak, “Trabzonspor’un kuruluşu sancılı olmuştur. 30 yılda niçin şampiyonluk yok ? 30 yılda en az 10 tane daha şampiyonluk olması lazımdı. Trabzonspor bunları yarı yarıya kaybetmiştir. 5’inin kendi beceriksizliğinden, 5’ini de çalınarak kaybetmiştir. Ligde 56 sezon bitmiştir. 19 şampiyonluk Fenerbahçe’nin, 19 şampiyonluk Galatasaray’ın, 11 şampiyonluk Beşiktaş’ın, 6 Trabzonspor’un, 1 Bursaspor görülüyor. Esasını ben size söyleyeyim, 17 Fenerbahçe, 16 Galatasaray, 11 Trabzonspor, 11 Beşiktaş ve 1 tane de Bursaspor olması lazımdı. 92 yaşında ölen rahmetli Faruk Ilgaz başlatmıştır bu işi. Ondan sonra devam etti ama Galatasaray bizden bir şey almadı. 2 Fenerbahçe’den, 1 Beşiktaş’dan aldı” ifadelerini kullandı.
Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney ise Trabzonspor’u daha ileriye götürmek istediklerini belirterek, “Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Trabzonspor’u birileri yönetebilir fakat kişiler gelip geçicidir asıl olan Trabzonspor’dur. Trabzonspor ile hep uğraşılmıştır. Belki uğraşılmaya devam edecektir. İşte bu güçler karşısında birlik ve beraberliğimizi görmemiz lazım. Bu sene yeni bir sezona başlayacağız” şeklinde konuştu.

BORDO MAVİLİ DEĞERLER ANILDI
Trabzonspor’un 47. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında bordo-mavili kulübe emeği geçmiş eski yöneticiler, divan ve kurul üyeleri, teknik adam ve futbolcular düzenlenen törenle anıldılar.
Trabzonspor Kamp Eğitim Merkezi Nizamettin Algan Konferans Salonu’nda düzenlenen anma törenine Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, Divan Başkanı Ali Özbak, Trabzonspor Basın Sözcüsü Yakup Aslan, eski yöneticiler ve taraftarlar katıldı. Törene saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Ardından katılımcılara vefat eden değerler için hazırlanan sinevizyon gösterisi izletildi.
Törende konuşan Divan Başkanı Ali Özbak, Trabzon’un ülke futboluna büyük ölçüde hizmet ettiğini söyledi.
Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney ise anma törenlerine katılım azlığının yaz aylarının sıcaklığından dolayı olduğunu kaydederek, “Herkes hata yapabilir. Ama önemli olan bu kadar fedakarlıklarla ortaya çıkmış bir kulübü sahip çıkmak. Bunları kişilere yönetimlere endekslememek. Sayının çok fazla olmasını arzu ederdik ama önemli olan bu günleri unutmamaktır” diye konuştu.

ESKİ YÖNETİCİNİN EŞİNDEN SİTEM
Trabzonspor Kurucu üyelerinden Ruhan Öngür’ün eşi Eşay Öngür de, “Ne hale geldiğimizi görüyoruz. Ne yapacağız Trabzonspor mahvolsun diye bekleyecek miyiz? Ben ne yapacağımı ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Vatandaşımızı kaybettik, ruhumuzu kaybettik. Dünya tarihinde görülmemiş bir destanı yazan bu kulübün mahvolmasına müsaade etmeyelim” dedi.
(İHA)