BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Trabzonspor Ceyhunla vurdu!

Trabzon, Avni Aker'de Ceyhun ile çoştu... Bordo-Mavili ekip Gaziantepspor'u yeni transferi Ceyhun ile vurdu...

Abone ol

Turkcell Super Lig'deki Trabzonspor-Gaziantepspor maçında hakem ve takım kadroları şöyle:
    
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Bülent Demirlek, Serkan Akarca, Nihat Mızrak
    
Trabzonspor: Tolga, Musa, Risp, Erdinç, Celaleddin, Hüseyin, Ayman, Ceyhun, Gökdeniz, Umut, Yattara
    
Gaziantepspor: Hasagiç, Krita, Bekir, Mehmet, Affanou, Diawara, Özgür,
Engin, Faruk, Nigris, Göksel

MAÇ BAŞLADI

Trabzonspor, maça hızlı başladı. Sağ kanattan Gökdeniz Antep savunmasının arkasına hareketlendi. Kaleci Hasagiç iyi bir zamanlama ile bu futbolcunun ayaklarındaki topu yatarak almayı bildi.

6. dakika. Trabzonspor atağı sağ kanattan Yattara ile gelişirsen Antep savunmasında Krita faul ile Ganalı futbolcuyu indirdi. Trabzon serbest vuruşu kullandı. Ceza sahasına gönderilen ortayı Antep savunmasında Bekir kafa ile karşıladı. Trabzonlu oyuncular ceza sahası önünde bu topu kontrol ettiler. Gökdeniz savunmanın arkasına sarktı. Açısı kapanan Gökdeniz, topu ortaya çeviremedi.

8. dakika. Trabzonspor atağında Yattara sağ kanattan etkili bindirmele yapıyor. Bordo-Mavili takımın yıldız ismi şık çalımlarla bu kanattan Antep savunmasını zorladı. Ganalı ismin üst üste ceza sahasına yaptığı ortaları konuk ekibini savunması başarı ile karşıladı.

 10. dakika. Trabzon golü Ceyhun ile buldu. Bordo-Mavili ekibin atağı sağ kanattan etkili gelişti. Umut, ceza sahası önünde bulduğu topu bir anda dönerek yerden kaleye gönderdi. Kaleci Hasagiç, sağına gelen topu uzanarak ancak çelebildi. Pozisyonu iyi takip eden Ceyhun, boş kaleye meşin yuvarlağı bıraktı.



Trabzonspor, Antep karşısında bu golle 1-0 öne geçti.

 13. dakika. Trabzon atağında Özgür, rakibin sert bir faul ile indirdi. Hakemde bu oyuncuya kartını çıkardı.

19. dakika. Trabzonspor'un golünden sonra karşılaşma çok hızlandı. Top iki kale arasında sürekli olarak gidip geliyor. Antep atağı sağ kanattan, Faruk ile gelişti. Bu isim ceza sahasına girdiği anda Hüseyin yatarak topu kornere çeldi.

21. dakika. Trabzonspor savunmasında çıkarken Risp ile büyük bir hata yaptı. Topu ileri uzun atmak isyen Risp meşin yuvarlağı rakibine çarptırdı. Yükseklik kazanıp ceza sahasına inen topu Diawara takip etti. Kaleci Tolga'nın kalesini terk ettiği pozisyonda Antepli oyuncu meşin yuvarlağı auta vurdu.

 22. dakika. Ceyhun rakibiyle mücadelede yerde kaldı. Hakemin devam kararına tepki gösteren Trabzonlu oyuncu sarı kartı gördü.

25. dakika. Trabzonspor 2. gol için Antep kalesini yükleniyor. Bu dakikada üst üste kullanılan köşe atışlarından Bordo-Mavili ekip sonuç alamadı. Sol kanattan Ceyhun köşe vuruşundan gelen topu aldığı anda kaleyi yokladı. Hasagiç'in orta beklentisiyle ön direği boşaltığını gören Ceyhun, sürpriz bir şut çıkarttı. Top yan ağlara takıldı.

31. dakika. Gaziantepspor beraberlik golüne çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına gönderilen topa Ergin kafayı vurdu. Altıpas içinde Diawara bomboş pozisyonda topa istediği gibi vuramadı. Kaleci Tolga üzerine gelen meşin yuvarlağı kontrol etmeyi bildi. Trabzon kalesin mutlak bir gol tehlikesi yaşadı.

33. dakika. Antep'in bu dakikalarda beraberlik golü için atakları sıklaştı. Trabzonspor'da özellikle Yattara ve Gökdeniz'in koşu yoluna atılan derin paslarla rakip kalede etkili oluyor. Maçta, Ceyhun'un golüyle Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor.

38. dakika. Yattara ile Trabzonspor Antep kalesine etkili geldi. Sağ kanattan ceza sahasına giren Gineli futbolcu meşin yuvarlağı uygun durumdakı arkadaşlarına geçiremedi.

40. dakika. İlk yarı için son bölümler oynanıyor. Trabzonspor'un ataklarında Bordo-Mavili oyuncular son paslarında zayıf kalıyor. Antep, gole dönük açık futbol oynamaya çalıştıkça kalesinde tehlikeler yaşıyor.

42. dakika. Trabzonspor sağ kanattan Yattara ile köşe atışı kullandı. Ceza sahasında Antep savunmasının kafa ile uzaklaştırdığı top, Hüseyin'in önünde kaldı. Bu ismin yerden vuruşu direğin az farkla yanından auta çıktı.

45. dakika. Maçın normal süresine 2 dakika ilave edilidi. Son anlarda oyun faul ve sakatlıklarda durgun geçti.

45+2. dakika. Antep sol kanattan köşe atışı kullandı. Ceza sahasına gönderilen topu Trabzonspor savunması kafa ile karşıladı. Bu ataktan sonra hakem ilk yarı için son düdüğünü çaldı.

Trabzonspor, Ceyhun'un golüyle ilk yarıyı G.Antepspor karşısında 1-0 önde kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

Mücadele ikinci yarı başladı... Antep, 2. yarıya iki oyuncu değişikliği yaparak başladı.

 46. dakika. Antep'te Özgür ve Göksel saha kenarına alındı. Zurita ve Ekrem oyuna dahil olan isimler oldu.

48. dakika. Gaziantepspor bu dakikada beraberlik golüne çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahasına yerden ortalanan topa Diawara ayak koyamadı. Arka direkte Ekrem, bomboş pozisyonda şutunu attı. Tolga mütihş bir kurtarışa imza attı. Ceza sahasının önüne düşen topu Krita boş kale yerine üstten auta vurdu.  Trabzon adına şanslı bir an geri kaldı.

 50. dakika. Faul sonrası topu sinirli bir şekilde saha kenarına gönderen Zurita sarı kart gördü.

52. dakika. Gaziantepspor ikinci yarıya çok hızlı başladı. Konuk ekip üst üste Trabzonspor kalesinde etkili pozisyonlar bulmaya başladı. Bu dakikalarda Bordo-Mavili ekip yarı sahasından çıkmakta güçlük çekiyor.

53. dakika. Antep atağında sağ kanattan kullanılan köşe atışında meşin yuvarlak ceza sahasının önündeki Zurita'nın ayağına geldi. Bu futbolcunun yerden şutu direğin az farkla yanından auta çıktı.

 57. dakika. Trabzonspor Ceyhun Eriş ile 2. golü buldu. Sağ kanattan önüne aldığı topu rakip ceza sahasının önüne kadar sürükleyen Ceyhun, kaleyi gördüğü anda harika bir şut çıkarttı. Hasagiç'in uzanamadığı top Antep ağlarına 2. Trabzon golü olarak takıldı.



Ceyhun'un harika golüyle Trabzonspor baskı altında kaldığı dakikalarda golü bularak 2-0 öne geçti.

62. dakika. Trabzonspor 3. gole Gökdeniz ile yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahasına yerden gönderilen topu Umut çıkmadan kontrol etti. Arkadan yardıma gelen Gökdeniz, Umut'un pasında plase bir vuruşla kaleyi düşündü. Meşin yuvarlak ters taraftan direği yalıyarak auta çıktı.

66. dakika. Trabzonspor, Avni Aker'de Antep'in boşaltığı boş alanları iyi kullanmaya başladı. Antep, gol için ileri çıktığı anlarda Yattara ve Gökdeniz'in bindirmeleriyle kalesinde çok pozisyon vermeye başladı. Oyun tam Trabzonspor'un istediği şekile bürünmüş durumda.

67. dakika. Trabzonspor 3. gole bir kez daha çok yaklaştı. Sağ kanattan Yattara'nın ceza sahasına yerden oynadığı top Gökdeniz'in ayağında kaldı. Bu futbolcunun yerden sert şutunu kaleci Hasagiç harika uzanarak çıkartmayı bildi.

 71. dakika. Trabzonspor atağı sol kanattan etkili gelişti. Gökdeniz şık bir hareketle rakibinden sıyrıldıktan sonra kaleyi yokladı. Kaleci Hasagiç meşin yuvarlağı direğin dibinden kontrol etti. Yan hakem topun dışarda olduğunu işaret etti. Top net bir şekilde oyun alanındaydı. Bu karara itiraz eden Hasagiç sarı kart gördü.

 72. dakika. Antep'de De Nigris saha kenarına alındı. Mehmet Polat oyuna giren isim.

74. dakika. Maçın son bölümlerinde Trabzonspor oyundaki üstünlüğü tamamen eline aldı. Bordo-Mavili ekip oyunu istediği gibi yönlendiriyor. Her an3. golü görebileceğimiz pozisyonlar izliyoruz

75. dakika. Trabzonspor bu dakikada 3. gole çok yaklaştı. Antep ceza sahası içinde çok enteresan bir an izledik. Yattara'nın sol kanattan yaptığı ortayı Erdinç altıpas içinde boş kaleye vuramadı. Bu oyuncudan seken topu Risp yine altıpas içinde boş kaleye vurdu. Ağlara giden top Erdinç'in ayaklarına çarparak auta çıktı. Erdinç, önce golü kaçırdı, sonrada ağlara giden topa engel oldu.

77. dakika. Trabzonspor 3. gole bu kez Umut ile çok yaklaştı. Sağ kanatta savunmanın arkasına hareketlenen golcü isim, kaleci Hasagiç'in boşalttığı kaleye aşırtma bir vuruş denedi. Meşin yuvarlak boş kale yerine yandan auta çıktı. Trabzon üst üste net fırsatları harçıyor.



 80. dakika. Trabzonspor'da Yattara saha kenarına geldi, Ersen Martin oyuna dahil olan isim oldu.

81. dakika. Maçın son dakikalarına girildi. Trabzonspor, 2-0 önde olduğu G.Antepspor karşısında harika bir futbol ortaya koyuyor. Bordo-Mavili ekip son bölümlerde farkı artırma peşinde.

82. dakika. Trabzonspor atağında Ceyhun 3. gole çok yaklaştı. Umut'un süreklediği atakta ceza sahası önünde Gökdeniz yerden gelen topu kontrol edemedi. Bu futbolcudan seken meşin yuvarlak sol kanattan bindiren Ceyhun'un önünde kaldı. Ceyhun ceza sahasına bomboş pozisyonda girdiği anda Hasagiç'in üzerinden aşırtma bir vuruş denedi. Antep'in kalecisi üzerinden geçen topu sıçrayarak son anda kontrol etti. Trabzon 3. golden olud.

 86. dakika. Trabzonspor'da Ziya Doğan, gecenin yıldızı Ceyhun Eriş'i son dakikalarda oyundan alarak Avni Aker'de taraftarına alkışlattı. Yerine oyuna giren isim ise Mehmet Keçeli oldu.

88. dakika. Maçın son anları oynanıyor. Antep, bu dakika da 1 gol bulmak için atak geliştiriyor. Sol kanattan Faruk serbest kullandı. Ceza sahasına gönderilen topu Trabzonspor savunmasında Risp kafa ile uzaklaştırdı. Zurita ceza sahasının önüne düşen topu bekletmeden kaleye vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

90. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Gaziantepspor, son anlarda gole Ekrem ile yaklaştı. Orta sahadan oynanan uzun topu Diawara kafa ile ceza sahası içine sektirdi. Pozisyonu takip eden Ekrem sağ çarprazdan şutunu attı. Kaleci Tolga'yı geçen meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

Maçın normal süresine 3 dakika ilave edildi. Artık uzatma anlarının içindeyiz.

Uzatma anlarında gol olmadı. Trabzonspor, Gaziantepspor'u Ceyhun Eriş'in harika futbol ve golleriyle 2-0 mağlup ederek 2. yarıdaki ilk galibiyetini aldı.

MAÇ SONUCU: TRABZON: 2-0 : GAZİANTEP