BIST 10.644
DOLAR 32,10
EURO 35,10
ALTIN 2.524,26
HABER /  GÜNCEL

Arapların Türkiye merakı

Türkiye’nin en büyük mağazalar zinciri YKM de yabancı yatırımcılara satılıyor. Taliplerin başında ise Suudi Prensin şirketi var.

Abone ol

Türkiye’nin en büyük mağazalar zinciri YKM de yabancı yatırımcılara satılıyor. Taliplerin başında ise Suudi Prensin şirketi var.

İmzaya en yakın talip Suudi Prens Al Waleed’in ortak olduğu dev yatırım fonu Colony Capital

Ortakları arasında ünlü manken Ebru Şallı’nın eşi Harun Tan ve Ailesi’nin de bulunduğu Yeni Karamürsel Mağazacılık (YKM) da yabancı yatırımcılara satılıyor.

37 ildeki 47 mağazasıyla çok katlı mağazacılıkta Türkiye’nin en büyüğü konumundaki YKM’nin yüzde 75 hissesi için uluslararası yatırımcılarla yapılan görüşmelerde sona yaklaşıldı. Birçok yatırımcının ilgi duyduğu YKM için favori talip olarak, gayrimenkul ve perakende alanında dünyanın en büyük yatırım fonu olan Colony Capital gösteriliyor.

Swissotel, Raffles gibi ünlü otel zincirleri, ABD’deki dev kumarhaneler ve Paris Saint Germain futbol takımının da sahibi olan Colony Capital’in ortakları arasında Suudi Arabistan Prensi Al Waled bin Talal da var. 20 milyar dolarlık kişisel servetiyle en zengin Arap olarak bilinen Talal aynı zamanda dünya zenginler listesinde de sekizinci sırada bulunuyor.