BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,11
ALTIN 2.520,70
HABER /  GÜNCEL

PKKdan askere taciz ateşi!

Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde arama yapan güvenlik güçlerine, terör örgütü PKK mensuplarınca taciz ateşi açıldı.

Abone ol

Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde arama yapan güvenlik güçlerine, terör örgütü PKK/Kongra-Gel mensuplarınca ateş açıldığı, teröristlerin yakalanması için arama ve tarama faaliyetlerine başlandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, dün saat 01.20'de Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde arama tarama yapan güvenlik güçlerinin akşam bulundukları bölgeye terör örgütü PKK/Kongra-Gel mensuplarınca uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı, güvenlik güçlerince açılan ateşe anında karşılık verildiği belirtildi. Açıklamada, teröristleri yakalamak için başlatılan arama ve tarama faaliyetine devam edildiği kaydedildi.

Öte yandan, Şırnak ile Hatay'ın Dörtyol ilçesinin dağlık arazi kesimlerinde, 9 Şubat Cuma günü, güvenlik güçleri tarafından yapılan arama ve tarama faaliyetleri sırasında, terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış birer adet
patlayıcı madde düzeneğinin bulunarak imha edildiği belirtildi.

Aynı gün, Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında ise terör örgütü mensuplarına ait sığınak içerisinde bir adet el bombası, bir adet akü, muhtelif miktarda Kalaşnikof piyade tüfeği mühimmatı ile yaşam ve giyim malzemelerinin ele geçirildiği bildirildi.