BIST 9.748
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,86
HABER /  GÜNCEL

Trabzonspor bu ayıbı temizlesin

Trabzonspor camiası şoktan kurtulamadı. Eski başkanlardan Özkan Sümer'in o gece gözüne bir dirhem uyku girmedi. 'Ah o transferler' diyen Sümer eleştirileri sıraladı.

Abone ol

Trabzonspor'un eski teknik direktör ve başkanlarından, camianın ağır topu Özkan Sümer, bordo-mavililerin Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda G.Kıbrıs Rum Kesimi'nin A.Famagusta takımı karşısında deplasmanda aldığı 3-1'lik yenilginin ardından ateş püskürdü.

Trabzonspor'un yenilgisini Trabzon'daki yayla köyünde seyrettiğini belirterek "Maçı izledikten sonra üzüntüden sabaha kadar gözüme bir dirhem uyku girmedi" diyen Sümer farklı yenilgiyi ve ortaya konan futbolu "facia" olarak yorumlarken şöyle devam etti:

'Ah o transferler'

"Güney Kıbrıs'ta Türkiye'nin bu şekilde temsil edilmesi utanç verici bir olaydı... Yenilgi konusunda çok şey söylenebilir. Oyunun tarzı, oyun yönetimi, oyuncu tavrı konusunda herşey söylenebilir. Ama yaşadığımız utancı silmeye yeter mi? Bu sonuçta en önemli neden, yanlış transferler. Biz bunu Şenol Güneş'le de oturup konuştuk. Trabzonspor'un neye ihtiyacı vardı? Bir, iyi bir kaleciye. İki, iyi bir durdurucuya. Üç, iyi bir forvete... Yönetim bu 3 eksik bölge için 100'ün üzerinde futbolcuyu araştırdı. İşte sonunda ortaya çıkardıkları futbolcular ortada... Ama Türkiye'de futbolu hiç ama hiç bilmeyen Lemi'yi kendine kılavuz edip araştırma yaparsan olacağı budur.

'Bu kaleciyle çıkılır mı?'

Sahaya çıkardıkları 2 Brezilyalı'yı dehşetle izledim. Karşılayıcı olarak aldıkları Eller gibisini amatör kümeleri araştırsan bulursun.
Adam sahada kağıt gibi. Hafif bir hücum rüzgârında uçuyor. Kaleci Jefferson dersen, böyle bir yanlış yapılır mı? Biz Metin Aktaş'ı 17 yaşında ortaya çıkardık, 23 yaşında sattık. Çünkü kaleci demek tecrübe demek. Takım hayati bir Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynayacak, önünde zorlu maçlar var, sen 22 yaşında bir kaleciyi Brezilya'dan alıp getiriyor, kaleye koyuyorsun. Kale çizgisinden çıkarken ödü kopuyor. Hava toplarında fiyasko. Çekilen zayıf şutları karşılamada bile zorlanıyor. Buyrun işte bedeli.

Fatih skandalı

Fatih Tekke'nin oyuna alınışı da başlı başına trajik bir olay... Düşünebiliyor musunuz, çocuk ameliyat oluyor, hazırlık dönemine katılamıyor. Şenol Güneş maç gidiyor diye panikleyip onu oyuna sokuyor. Fatih Tekke bu durumuyla gol atsa ne olur, atmasa ne olur? Bu tuhaf tercih sonunda Fatih tamamen de kaybedilebilirdi." Özkan Sümer sözlerini "Trabzon zayıf rakibini bir kaşık suda bile boğacak güçteyken, şimdi kendini ateşe attı. Umarım burada bu ayıbı temizlerler" diyerek tamamladı.

Haber: Talay Erker
Kaynak: www.vatanim.com.tr