BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36
HABER /  GÜNCEL

Papadopulos’tan geri adım

Rum Lider Papadapulos, Türkiye'nin ek protokolü imzalamasıyla Rum Yönetimi'ni tanıyacağını ileri sürmüştü. Papadopulos önceki gece bu tezinden vazgeçti.

Abone ol

Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Tasos Papadapulos, BBC Yunanca Servisi’ne, İngiltere Başbakanı Tony Blair’in, “Protokolü imzalamakla Türkiye Rum Kesimi’ni tanımış olmayacak” sözlerini değerlendirdi.

Rum lider, “Türkiye sadece protokolü imzalamakla Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanımış olmaz. Bu yüzden de Tayrıca bir deklarasyon yapmasına gerek yoktur” dedi. Rum lider, protokolün imzalanmasının sadece topluluğa üye bir ülke ile aday bir ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi anlamına geldiğini belirtti.

‘DEKLARASYON DİKKATLE İZLENMELİ’

Papadopulos, Türkiye’nin deklarasyonda kullanacağı ifadelerin ise AB tarafından dikkatle izlenmesini istedi ve “Eğer ifadeler, Türkiye’nin protokolü imzalayarak yükleneceği sorumlulukları anlamsız kılarsa o zaman Avrupa Birliği protokolü imzalanmış kabul etmeyecektir” dedi.

Papadopulos, önceki gün Blair ile yaptığı görüşmenin ardından, “Avrupa Birliği’ne girmek isteyen bir devletin, ‘üyelerden birini tanımıyorum’ demesinin mümkün olmadığını” söylemişti.

Kaynak: