BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.491,09
HABER /  GÜNCEL

Atilla Koç, korsanı yok edecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı sanat eserlerinin korsan üretimine karşı etkin mücadelede kararlı. Atilla Koç, korsanı yok etmek için yasalarda değişikliğe gidileceğini belirtti.

Abone ol

Bakan Atilla Koç, sanat eserlerinin korsan olarak çoğaltılmasının tamamen engellenmesi için kanunda gereken değişikliğin, yeni yasama döneminde yapılacağını söyledi.

İstanbul'da Popüler Müzik Sanatı Vakfı (POPSAV) üyelerini kabul eden Koç, Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'nda düzenlemeler gerektiğini vurguladı.

Koç: "Bu hususta sürekli çalışmalar yapıyoruz. Ama itiraf etmeliyiz ki tam bir netice almak mümkün değil, eski bir İçişleri Bakanlığı mensubu olarak tam bin netice almak için kanunun bir maddesinde değişiklik yapmak gerekiyor. Zannediyorum meclis açılır açılmaz içişleri bakanlığı, biz de sunabiliriz. Böyle bir hususta daha da etkin olabileceğimiz kanatindeyiz." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'dan bir müjde de özel tiyatrolara geldi. Bakan Koç özel tiyatrolara verilen desteğin gelecek sezon 5 kat artırılarak 1.5 milyon yeni türk lirasına çıkarıldığını kaydetti.

Kaynak: www.trt.net.tr