BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,45
HABER /  GÜNCEL

Emre, Blair'in takımına gitti

Newcastle'ye giden Emre, Fenerbahçe'li Anelka'yla yan yana oynamak istiyor. Emre, yaptığı açıklamada Anelka'dan övgüyle bahsetti. Emre, Tony Blair'in de dikkatini çekti.

Abone ol

İngiliz kulübüne imza attığı için pişman olmadığını söyleyen milli futbolcu, Fransız golcüden övgüyle söz ederken, ‘Eğer bize gelirse büyük katkısı olur. Ancak, F.Bahçe’nin bırakacağını sanmıyorum’ dedi.

NEWCASTLE United’ın 5 yıllığına renklerine bağladığı Emre Belözoğlu, İngiltere’de mutlu olduğunu söylerken, F.Bahçe’nin Fransız golcüsü Anelka’ya da övgüler yağdırdı. ‘Anelka gibi bir golcüye ihtiyacımız var’ diyen Emre, ‘O kaliteli bir futbolcu. Eğer bize gelirse büyük katkısı olur. Newcastle’ın o mevkide iyi bir oyuncuya ihtiyacı var. Ancak son kararı mevcut başkan ve hoca verecektir. Anelka, Fenerbahçe’ye geleli 6 ay oldu. Çok sevilen ve kaliteli bir oyuncu. Fenerbahçe’nin onu bırakacağını sanmıyorum’ yorumunu yaptı.

Newcastle gibi köklü bir takımda forma giymenin gurur verici olduğunu belirten Emre, ‘Newcastle tarihinde başarılı bir takım. Son 5 yılda 4 kez Şampiyonlar Ligi’ne katılmış iyi bir ekip. Burda olmaktan mutluluk duyuyorum’ dedi. Milli futbolcu, şunları söyledi: ‘Türk futbolcuları olarak Avrupa’daki hiçbir kulübü küçümse lüksümüz olmamalı. Inter’den sonra Newcastle’a gelmek bir başarısızlık gibi görünebilir. Ancak benim amacım bu seneyi oynayarak geçirmek.

Newcastle’ı tercih etmemin sebeplerinden biri Souness. O, Türkiye’de saygı duyulan bir hoca. Kendisi Tugay ve Hakan abilerime İngiltere kapısını açmış bir insan. Kendisinin bana güvendiğini ve takımda daha fazla forma şansı vereceğini düşünüyorum. Bu yıl her şey iyi giderse daha uzun yıllar Avrupa’da oynamak istiyorum. Eğer işler düşündüğüm gibi gitmezse bir gün Türkiye’ye gitmek istediğimi de açıklarım. Newcastle’ın ardından İngiltere’nin daha büyük kulüplerine sıçramak istiyorum.’

Milli Takım’daki son gelişmleri de yorumlayan Emre, Ersun Yanal’ın ardından takmın başına getirilen Fatih Terim için ‘Fatih Hoca’nın benim için çok farklı bir yeri var. Her şeyden önce çok büyük bir insan. İnşallah Fatih Terim’in yönetimindeki milli takımımız daha büyük işler başaracaktır’ ifadelerini kullandı. Bir kız arkadaşı olduğunu belirten başarılı futbolcu, ‘Şu an için evlilik planları yok’ dedi.

İyi oynayan çocuk tuttuğum takıma geldi

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’la dün sabah kahvaltısında biraraya gelen İngiltere Başbakanı Tony Blair ortak basın toplantısında Emre Belözoğlu’nun Ada’ya gelmesine sevindiğini söyledi. Blair, ‘Türkiye’nin yaşadığı terör olaylarından sonra vatandaşlarınıza Türkiye’ye seyahat etmeyin diye uyarıda bulundunuz. Ama şimdi aynı şeyleri siz yaşıyorsunuz’ sorusuna futbolla cevap verdi. Blair, Emre’nin tuttuğu takım olan Newcastle’a transferine sevindiğini belirterek, ‘İyi oynayan çocuk tuttuğum takıma geldi’ dedi.

Haber: Hilal Yılmaz
Kaynak:
www.hurriyetim.com.tr