BIST 10.046
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.403,01
HABER /  GÜNCEL

Trabzon'a Eskişehir'den büyük darbe

Süper Lig'de 30. haftanın açılış mücadelesinde Trab zonspor, Eskişehirspor'a konuk oldu.

Abone ol
Spor Toto Süper Lig'in 30. hafta açılış maçında şampiyonluk savaşı veren Trabzonspor deplasmanda Eskişehirspor'a konuk oldu. Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşma 0-0'lık eşitlikle sona erdi ve bordo mavili takım şampiyonluk yolunda büyük bir yara aldı.

Alınan bu beraberliğin ardından Trabzonspor 70 puana yükselirken Eskişehirspor ise puanını 44'e yükseltti.

Trabzonspor cephesinde gözler Fenerbahçe'nin pazar günü oynayacağı Bucaspor maçına çevrildi. Sarı lacivertli takım Bucaspor'u mağlup etmeyi başarırsa Trabzonspor ile olan puan farkını sıfıra indirecek ve ikili averajda üstün olduğu için liderlik koltuğuna oturacak.

SERKAN'IN YERİNE MUSTAFA

Ligde Fenerbahçe ile şampiyonluk yarışı içinde olan Trabzonspor takımı zorlu Eskişehirspor deplasmanına beklenen 11'i ile çıktı. Bordo mavili takımda kadrodaki tek değişiklik sakatlığı bulunan Serkan Balcı'nın yerine sağ bekte Mustafa Yumlu'nun forma giymesi oldu. Mustafa Yumlu Serkan Balcı'nın yerine sahada 90 dakika mücadele etti.

TRABZONSPOR HIZLI BAŞLADI

Eskişehir deplasmanına mutlak üç puan hedefiyele çıkan Trabzonspor takımı karşılaşmaya hızlı başlayan taraftı. Savunma kurgusunu Mustafa, Egemen, Giray ve Cale ile kuran Trabzonspor takımı orta alanda Selçuk ve Colman ile oyunun kontrolünü kısa sürede eline geçirdi. Eskişehirspor karşısında top kontrolünü elinde tutan bordo mavili ekip zaman zaman ciddi ataklarla Eskişehirspor kalesini yoklasa da ilk yarıda gol bulmayı başaramadı.

DİRENÇLİ BİR ESKİŞEHİR

Karşılaşmaya tam anlamıyla kazanmak için çıktığını belli eden Eskişehirspor takımı özellikle hızlı hücumlarla zaman zaman rakibine zor anlar yaşattı. Sezer ve Alper Potuk'un etkili oyunları Trabzonspor savunmasını zaman zaman tehlikeye soktu. Taraftarının desteğini de arkasına alan ev sahibi ekip karşılaşma boyunca Trabzonspor kalesinde ciddi ataklar geliştirdi.

JAJA DİREĞİ SALLADI

Karşılaşmanın 25. dakikasında Jaja'nın kullandığı bir serbest vuruş adeta direği salladı. Yaklaşık 28 metreden kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Jaja, barajın üzerinden kaleye sert bir şut gönderdi. Kaleci Ivesa'nın bakışları arasında top iki direğin birleştiği noktadan oyun alanına döndü. Dönen topu Umut tamamlamaya çalıştı, ancak araya giren savunma tehlikeyi önledi.

TRABZONSPOR'UN İKİ GOLÜ SAYILMADI

Ligde kritik bir yere sahip olan Eskişehirspor karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıkan bordo mavili takım için geçen her dakika puan kaybı anlamına geliyordu. Eskişehirspor karşısında geliştirdiği atakları bir türlü gole çeviremeyen Trabzonspor takımının attığı iki gol resmiyet kazanmadı. 

43. dakikada Egemen sol kanattan içeriye sürpriz bir orta yaptı. Arka direğe yönelen topu Mustafa Yumlu savunmanın üzerinden kafayla ağlara gönderdi. Ancak bu pozisyonda Bülent Yıldırım faul kararı vererek golü iptal etti İptal edilen ikinci pozisyon ise 52. dakikada yaşandı. Atılan uzun topa Burak ve Volkan Yaman hareketlendi. Burak, Volkan'ın düşmesinden yararlanıp topu kazanarak ağlara gönderdi ancak hakem Burak'ın faul yaptığını belirtip golü iptal etti.

KARŞILAŞMANIN TÜM DETAYLARI
HABERİN DEVAMINDA... [PAGE]

MAÇTAN DAKİKALAR


9. dakikada Mustafa'nın sağdan ortasında Selçuk'un kafa vuruşu kaleci Ivesa'da kaldı.

12. dakikada Batuhan'ın kafa ile aşırttığı topa Burhan hareketlendi, ancak kaleci Tolga zamanında çıkarak topu kontrol etti.

24. dakikada Jaja'nın doğrudan kaleye vurduğu serbest vuruş İvesa'nın bakışları arasında direkten döndü. Dönen topu Umut müsait pozisyonda auta attı.

27. dakikada sağ kanattan gelişen Eskişehirspor atağında rakiplerinden sıyrılan Alper'in şutu, kalenin dibinden yerden auta çıktı.

36. dakikada Cale'nin hatasında topla buluşan Burhan, Egemen'den sıyrılamayınca topu sol kanada taşıdı. Sezer ile girdiği verkaçta başarılı olan Burhan, topu fazla açınca kaleci Tolga müdahale ederek meşin yuvarlağı kontrol altına aldı.

37. dakikada Trabzonspor Burak ile gole çok yaklaştı. Umut'un pasında savunmadan seken topa Burak gelişine vurdu, ancak meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

40. dakikada taç atışından gelen topu göğsü ile düzelten Batuhan'ın dönerek yaptığı vuruş, kale direğinin üzerinden az farkla auta çıktı.

43. dakikada Trabzonspor golü buldu ancak hakem Bülent Yıldırım faul gerekçesiyle iptal etti. Bu dakikada Alanzinho sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Mustafa Yumlu arka direkte savunmada Alper'in yanından yükseldi kafayı vurdu top ağlara gitti ama hakem Mustafa Yumlu'nun faul yaptığına karar vererek golü geçersiz saydı.
Kalan dakikalarda da gol olmayınca karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sona erdi.

KARŞILAŞMANIN İKİNCİ YARISI

52. dakikada savunma arkasına atılan uzun topta Volkan ile girdiği mücadele sonrası topu alan Burak, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Ancak hakem faul kararı vererek Trabzonspor'un ikinci kez fileleri bulan golünü iptal etti.

57. dakikada Eskişehirspor'da Pele'nin ceza sahası dışından kullandığı sert frikiğini kaleci Tolga çeldi, devreye giren Colman topu kornere attı.

60. dakikada soldan gelişen Eskişehirspor atağında rakibinden sıyrılan Sezer'in ortasına müsait pozisyonda Batuhan dokunamadı.

72. dakikada Selçuk'un ara pasını alan Jaja'nın mükemmel vuruşunda top az farkla auta çıktı.

76. dakikada Selçuk'un ara pasına Burak hareketlendi. Ancak Ivesa vaktinde çıkış yaparak topu kontrol altına aldı.

82. dakikada iki rakibini de geçen İbrahim Yattara'nın pasında savunmadan seken topa Burak sert vurdu. Ancak top üstten auta çıktı.

84. dakikada Sezer'in penaltı noktasına çevirdiği topa Burhan istediği gibi vuramadı ve böylelikle mutlak bir gol pozisyonundan takımı adına yararlanamadı.

86. dakikada yaşanan bir ikili mücadelede Trabzonspor kalecisi Tolga ile Eskişehirspor'un forvet elemanı Burhan kafa kafaya çarpıştı. Burhan oyundan çıkmak zorunda kalırken, Tolga kırık burunla maçı tamamladı.

88. dakikada savunma arkasına sarkan Jaja'nın sert şutu üstten auta çıktı.
Kalan dakikalarda gol olmayınca karşılaşma 0 - 0 berabere sona erdi.