BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,47
HABER /  GÜNCEL

Trabzon umutlarını Fransa'ya bıraktı!

Trabzonspor, evinde Inter'le berabere kaldı, grupta ikinciliğe yükseldi!

Abone ol

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. maçında, temsilcimiz Trabzonspor gruptan çıkabilme adına çok kritik olan mücadelede Inter'i ağırladı. Karşılıklı gollerin ve net pozisyonların olduğu maçta Bordo Mavililer çok iyi bir oyun ortaya koysa da, bir puana razı oldu.

MAÇTAN EN ÖZEL KARELER İÇİN TIKLAYINIZ... 

Müthiş bir futbol sergileyen Trabzonspor'un Adrian ile bir topu direkten dönerken, yakaladığı net fırsatları gole çevirmeyi başaramadı.

Konuk ekip Inter, 18. dakiakda Ricardo Alvarez ile 1-0 öne geçerken, İtalyanlar'ın golüne 21. dakikada Hamit Altıntop ile cevap verdik ve ilk yarı 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

İkinci yarıya da müthiş başlayan Trabzonspor, son paslarda başarılı olamayınca golü bulamadı ve mücadele 1-1 sona erdi. Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 6'ya çıkardı ve 2. sıraya yükseldi. Inter ise 10 puanla gruptan çıkmayı garantiledi.

Bordo mavili ekip 7 Aralık'ta deplasmanda Fransız ekip Lille ile karşı karşıya gelecek.

BİR ANLIK DALGINLIK GOLÜ GETİRDİ

Mücadeleye çok iyi başlayan temsilcimiz Trabzonspor, mücadelenin 18. dakikasında savunmada yaşadığı bir anlık dalglınlığın faturasını golle ödedi.

Trabzonspor ceza sahası önünde Diego Milito ile duvar pası yapan Ricardo Alvarez, vuruşunda kaleci Tolga'yı mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirdi.

YÜREKLERİN AĞIZA GELDİĞİ AN

Geriye düşmesine rağmen oyunu bırakmayan Trabzonspor, etkili atakları ile Inter kalesini ablukaya aldı.

21. dakikada Inter savunmasının arkasına atılan derinlemesine pasta Burak Yılmaz topa dokunabilse golü bulması içten bile değildi ancak meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti.

BU KEZ OLDU! BEKLENEN GOL GELDİ!

Ardı ardına yakaladığı pozisyonlarla golün geleceğinin haberini veren Trabzonspor, 23. dakikada Halil'in müthiş vuruşunda skoru 1-1'e getirdi.

Gustavo Colman, Inter yarı sahasına taşıdığı topta pasını Halil'e verdi. Ceza sahası dışında kaleyi tam karşıdan gören bir noktada topla buluşan Halil'in vuruşu, önce savunmaya ardından üst direğe çarparak ağlarla buluştu ve Trabzonspor 1-1'lik eşitliği sağladı.

TOLGA VE GLOWACKI'DEN KRİTİK HAMLELER

Atağa çıkma hazırlığındaki Trabzonspor'da Zokora kendi yarı alanında kritik bir top kaybı yaptı.

Ekibimizin yarı alanında topla buluşan Stankovic, 55. dakikada ceza sahası dışından önünde seken topa iyi vurdu. Ancak kaleci Tolga köşeye giden topu çok iyi çıkardı ve kornere gönderdi.

Bu pozisyondan 5 dakika sonra Cambiasso'nun şık pasında Zarate savunmamızın arkasında iyi sarktı. Kalesini terk eden Tolga'dan sıyrılan Zarate'nin vuruşu boş kaleye yöneldi ancak Glowacki son anda vücudunu iyi koydu ve topun ağlara gitmesine engel oldu.

ALANZINHO FÜZEYİ YOLLADI! BİR DE GOL OLSA!

Karşılaşmanın 71. dakikasında sol kanattan hızlı gelen Trabzonspor, Inter savunmasını hazırlıksız yakaladı.

Adrian'ın ceza sahasına ortaladığı top Burak'a gelmek üzereyken rakip takımın savunması son anda kafayla uzaklaştırdı. Ceza sahası dışında topu önünde bulan Alanzinho, gelişine müthiş vurdu ancak top direğin hemen yanından auta gitti.

LILLE YENDİ HESAPLAR KARIŞTI

Şampiyonlar Ligi'ne iyi bir başlangıç yapamayan ancak sonradan toparlanan Lille'nin deplasmanda CSKA Moskova'yı mağlup etmesi bütün planları alt üst etti. Gruptan çıkma iddiasını son maça taşıyan Lille, evinde ağırlayacağı Trabzonspor'u mağlup ederek gruptan çıkma hesapları yapacak.

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'ndaki Trabzonspor-Inter karşılaşmasının ilk yarısı 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

İLK VE İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI
HABERİN DEVAMINDA... [PAGE]

2. dakikada Halil Altıntop'un pasında sağdan ceza alanına doğru hareketlenen Celustka'nın sert şutunda top, yandan auta gitti.

15. dakikada ceza alanının dışında Lucio'nun uzaklaştırmak istediği top, Burak'ın önüne düştü. Bu futbolcunun aşırtma vuruşunda kaleci Julio Cesar, meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

18. dakikada Miloto ile paslaşarak ceza alanı sağ çaprazında kaleci Tolga ile karşı karşıya kalan Alvarez, sol ayağıyla yerden bir vuruşla topu Tolga'nın sağından filelere gönderdi: 0-1

22. dakikada Colman'ın ara pasında ceza alanı içinde savunmanın arkasında topla buluşan Burak'ın yatarak vuruşunda kaleci Julio Cesar'ı da geçerek kaleye doğru yönelen top, direğin dibinden auta çıktı.

23. dakikada Colman'ın pasında ceza alanı dışındaki Halil Altıntop'un sert şutunda, savunmadaki Samuel'in sırtına da çarparak yön değiştiren top, üst direğin içine vurarak filelerle buluştu: 1-1

35. dakikada Colman'ın pasında ceza yayı içindeki Alanzinho'nun yerden vuruşunda kaleci Julio Cesar, yatarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

Pozisyonun devamında Alanzinho'nun kullandığı korner atışından gelen topa ceza alanı içindeki Burak'ın kafa vuruşunda kaleci Cesar, bir kez daha gol izni vermedi.

36. dakikada Trabzonspor yarı alanından aldığı topu sol çaprazdan ceza alanına taşıyan Zarate'nin şutunda kaleci Tolga, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

45 1. dakikada Zarate'nin soldan kullandığı serbest atışta, arka direkteki Milito topu kafayla Lucio'ya gönderdi. Bu futbolcunun şutunda Giray, topu kafayla kornere gönderdi.

İlk yarı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

49. dakikada Burak'ın kullandığı serbest atışta kaleci Julio Cesar, sert gelen topu tokatlayarak uzaklaştırdı.

54. dakikada Alanzinho'nun sağdan kullandığı korner atışında ceza alanı içindeki Celustka'nın kafa vuruşunda top, yandan auta gitti.

55. dakikada Celustka'nın kafa ile uzaklaştırmak istediği topu ceza yayı üzerinde önünde bulan Stankovic'in şutunda kaleci Tolga, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

61. dakikada Cambiasso'nun ara pasında Tolga'nın müdahalesine rağmen topu önünde bulan Zarate'nin şutunda filelere doğru giden meşin yuvarlak, gol çizgisine kadar gelen Glowacki'ye çarparak kornere gitti.

62. dakikada Serkan'ın sağdan ortasında Halil'in kafa ile indirdiği topa, Burak gelişine vurdu. Kaleci Julio Cesar, yerden gelen meşin yuvarlağı yatarak kontrol etmeyi başardı.

63. dakikada kalesini zamanında terk eden Tolga, ceza alanı içinde Milito'dan önce topun sahibi olarak mutlak bir gol tehlikesini önledi.

71. dakikada Chivu'nun uzaklaştırmak istediği topu ceza alanı dışında önünde bulan Alanzinho'nun sert şutunda meşin yuvarlak, yandan auta gitti.

76. dakikada Celustka'nın sağdan ortasında ceza alanı içinde uygun durumda bulunan Adrian'ın kafa vuruşunda kaleci Julio Cesar'ı da geçen top, yan direkten döndü. Dönen meşin yuvarlağı Inter savunması kornere gönderdi.

Kalan dakikalarda önemli bir pozisyon olmadı ve karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

İtalyan ekibi Inter'in ilk sırada bitirmeyi garantilediği (B) Grubu'nu ikinci sırada tamamlayacak takım, ''final'' olarak adlandırılan son karşılaşmaların ardından belirlenecek.

Trabzonspor: 1 - Inter: 1

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Martin Atkinson, Michael Mullarkey, Peter Kirkup (İngiltere)

Trabzonspor: Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Zokora, Colman, Serkan, Alanzinho, Halil Altıntop, Burak

Inter: Julio Cesar, Nagatomo, Samuel, Lucio, Chivu, Zanetti, Cambiasso, Alvarez, Stankovic, Zarate, Milito

Goller: Dk. 18 Alvarez (Inter), Dk. 23 Halil Altıntop (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 11 Chivu (Inter), Dk. 42 Glowacki (Trabzonspor)