BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,03
ALTIN 2.468,42
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan Esad'a gizli savaş yardımı!

Köşeye sıkışan Beşar Esad'ın imdat çağrısına Rusya'dan destek geldi

Abone ol

Moskova 3 savaş gemisini Akdeniz’e göndererek Batı’ya mesaj verdi. Şam yönetimi gemilerin koruma amaçlı olduğunu söylese de Rusya'nın Batı'ya yönelik bir hamle yaptığı çok açık...

Suriye’de askeri müdahaleye şiddetle karşı çıkan Rusya üç savaş gemisini bu ülkenin karasularına gönderdi. Gemilerin Tartus’a ulaştığını açıklayan Şam yönetimi, “Rus donanması Suriye sularında koruma amaçlı devriye gezecek” açıklaması yaptı.

RUSYA ESAD'IN YARDIMINA KOŞTU

Suriye’de uluslararası baskılara rağmen, 8 aydır süren halk ayaklanmasını şiddetle bastırmaya devam eden Beşar Esad yönetimi, olası bir dış müdahaleyi engellemek için en büyük silah tedarikçisi olan Rusya’nın donanmasına kara sularını açtı.

'KORUMA AMAÇLI'

Haaretz gazetesi, “Rus savaş gemilerinin Suriye sularına gelmesi Moskova’nın Batı’dan Şam yönetimine yönelik bir askeri müdahalesine kesinlikle karşı koyacağının göstergesidir” yorumunu yaptı. Rus Moskovski Komsomolets ise, “Rusya Suriye yüzünden savaşa mı giriyor?” başlığını kullandı. Vatan'ın haberine göre, isim vermeden açıklama yapan Esad’ın danışmanlarından biri de Rus gemilerinin Suriye karasularında koruma amaçlı devriye görevi yapacağını doğruladı.