BIST 10.246
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.395,32
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tosya'da asfalt çalışmaları başladı

Tosya Belediye başkanı Kazım Şahin, havaların yağışlı gitmesi sebebi ile geciken asfalt çalışmalarının startını verdiklerini söyledi.

Abone ol

Tosya merkezde bulunan ana arter yolların asfalt yapım ihalesi Tosya Belediyesi tarafından tamamlandı.

Tosya merkezde bulunan iki ana yol ve Tosya- İstanbul çıkışı yolu ile birlikte toplam 25 bin metrekarelik asfalt yapılmayı bekliyordu. Havaların yağışlı gitmesi ve yaşışlarda, asfalt alt malzemelerinin deforme olması yüzünden günlerdir asfalt işlemine başlanamıyor ve bu durum vatandaşları sıkıntıya sokuyordu. Tosya Belediye ekipleri de tam kadro asfalt işlemlerini başlattı. Tosya, Samsun çıkışında bulunan hastane kavşağından, asfalt çalışmalarına başlandı.

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin’in verdiği start ile başlayan asfalt çalışmalarının beş gün içerisinde bitirilmesi bekleniyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, ’’Tosya’nın en işler iki caddesi ve askerlik şubesi mevkiine yapacağımız 25 bin metrekarelik sıcak asfaltın ihalesini tamamladık. Sıcak asfalt yapmaya başlamadan önce alt yapı çalışmalarını bitirmeye çalışıyoruz. Hava muhalefeti nedeni ile çalışmalarımızda aksamalar meydana geliyor. Bu gün startının verdiğimiz asfalt çalışmalarında üç bin 500 ton sıcak asfalt kullanacağız. Asfaltlama işleri bittikten sonra, kodlar ortaya çıkacaktır. Kodlar ortaya çıktıktan sonra, sonra ızgara ve rogar çalışmaları başlayacak bu işler bittikten sonra ise sonra çizgi çalışmaları yapılacak. Havalar müsaade etmesi halinde en kısa sürede asfalt işlerini bitirerek Tosya’yı bu sıkıntılı durumdan kurtaracağız’’ dedi.