BIST 10.212
DOLAR 32,34
EURO 34,88
ALTIN 2.377,05
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Emeklilerin promosyon isyanı!

Emekli Bir-Sen Genel Başkanı İsrafil Odabaş, çalışanlara hangi gerekçelerle promosyon veriliyorsa emeklilere de aynı şartlarda yapılmasını istedi.

Abone ol

Emekli Bir-Sen Genel Başkanı İsrafil Odabaş, bankaların hangi gerekçelerle çalışanlara promosyon veriyorsa, emeklilere de aynı şartlarda promosyon ödemesi yapması gerektiğini kaydetti.

Odabaş, yazılı açıklamasında, sendika olarak görüştükleri bankaların emeklilere promosyon ödemeyi taahhüt etmesine karşın emeklilerin ilgili Başbakanlık genelgesi kapsamına alınmadığı ve pazarlık gücü olmadığı için bu taahhüdün gerçekleşmediğini ifade etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Emin Zararsız'ın konuya ilişkin, isteksiz, soğuk, tutum ve davranışlarını anlamakta zorlandığını belirten Odabaş, ''Sayın Zararsız'ın bu hali emeklileri çok üzmüştür. Emekliler olarak diyoruz ki, (bizler de maaşlarımızı bakkaldan değil, bankalardan alıyoruz) Bankalar, hangi gerekçelerle çalışanlara promosyon veriyorlarsa emeklilere de aynı şartlarda ödemelidirler'' dedi.

Bankamatiklerden 10 TL'nin altındaki küsurat miktarların alınamaması ve maaşların bankaya yatırılış günleri sebebiyle bankaların yüksek getiri elde ettiğini ifade eden Odabaş, bankaların bu gibi paralardan elde ettiği nemanın hiç de az olmadığını kaydetti.

Odabaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in emeklilerin bu haklı beklentisini iyi bildiğinden olumlu cevap vermesini umduklarını ifade etti.