BIST 10.242
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,78
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tutsak yunuslar için dalacaklar

Eylem de söylem de tutsak yunuslar için. Dalgıçlar, yunuslara dikkat çekmek için mavi derinliklere dalacak.

Abone ol

Eylem Söylem Grubu Başkanı ve Doğayı, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYDER) İzmir Temsilcisi Nur Şule Baylan, pazar günü Türkiye kıyılarında dalgıçların ''tutsak yunuslar'' için mavi derinliklere dalacağını bildirdi.

Baylan, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ve Sualtı Gazetesi'nin organizasyonu İzmir'de kendilerinin de destek verdiğini, etkinliğinin İstanbul, İzmir Karaburun, Antalya Kemer, Kaş, Muğla Fethiye ve Bodrum ile Çanakkale Saroz da eş zamanlı yapılacağını belirtti.

Özgürlüğü yaşam biçimi olan yunusların ''rant için havuzlarda tutulduğunu'' ifade eden Baylan, birçok yunusun yaşam süresinden önce hayatını yitirdiğini öne sürdü.

Nur Şule Baylan, yunusların tutuldukları havuzlarda öldüğünü öne sürerek, şunları söyledi:

''Yunusların tutsak edilmesi insanlık dışı bir uygulamadır. Buna bir son verilmesini talep ediyoruz. Türkiye kıyılarından, yüzme ve dalış okulları tarafından mavi derinliklere yapılacak yolculuk, yunuslara adanacak. Bu dalışa 'Özgür yunuslar, Özgür dalgıçlar' adı verildi. Dalgıçlar, yunusların tutsaklığını mavi derinliklere dalarak protesto edecek. Türkiye genelinde eş zamanlı yapılacak eyleme, doğa sever, hayvan severler, gönüllüler ve çevrecileri destek vermeye davet ediyoruz. Eyleme Ankara'daki dalış okulları da çeşitli destek vermektedir.''

Baylan, dalgıçların eş zamanlı eylem sırasında, bölgelerinde fotoğraf ve görüntü çekeceğini, denizaltı dünyasını da kamuoyuna yansıtacağını söyledi.