BIST 10.215
DOLAR 32,35
EURO 34,85
ALTIN 2.381,71
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Babası papaz kendisi müslüman

12 yıl önce İslamiyet'i seçen ve "Ahmet" ismini alan Gürcü Temuri Kvisian, ezan sesiyle huzuru bulduğunu ve Müslüman olduğunu söyledi.

Abone ol

Papaz babasından gördüğü işkencelere rağmen 12 yıl önce İslamiyet'i seçen ve "Ahmet" ismini alan Gürcü Temuri Kvisian, ezan sesiyle huzuru bulduğunu ve Müslüman olduğunu söyledi.

Rize ve ilçelerindeki camileri gezerek buralarda namaz kılmayı çok sevdiğini kaydeden Ahmet Kvisian, son olarak Ardeşen'deki Yeni Camii'ni ziyaret etti. Papaz babasından gördüğü işkenceye rağmen 12 yıldır ülkesinde İslamiyet'i anlattığını belirten Ahmet Kvisian (24), Gürcistan'ın Kutaisi'de tarlada bulunduğu sırada 12 yıl önce duyduğu ezan sesinin hayatını değiştirdiğini anlattı.

"Ezanın güzelliği beni çok etkiledi ve İslam dinini seçmem de büyük etken oldu" diyen Ahmet Kvisian, "Ben Batum'un bir köyünde çobanlık yaparak geçiniyordum. Türkiye sınırına yakın bir yerde inekleri otlatırken 'Allahu Ekber Allahu Ekber' diye bir ses duyuyordum. Çok hoşuma gitmişti. Biz orada ezanı bilmediğimiz için bu sesi bir şarkı olarak algılıyordum. Sonra merak ettim 'bu günün belli saatlerinde neden okunuyor' diye. Daha sonra bu sesin Allah'ın huzurunun sesi olduğunu anladıktan sonra İslamiyet'i seçtim.

Ailemden gizli olarak kimi zaman evin çatısında kimi zaman dışarıda namaz kılıyordum. Bir gün çatıda namaz kılarken annem
yakaladı. Annem 'bu çocuk ne yapıyor' diyerek şaşkınlıkla ve delirdiğimi düşünerek beni hastaneye götürdü. Hastanede doktor 'bu çocuk deli değil' dedikten sonra bana 'neden böyle yapıyorsun' diye sorduklarında spor yaptığımı söyledim. Ancak papaz olan babam Müslüman olduğumu anlayınca işkence yapmaya başladı. Beni yarıya kadar su dolu bir yere hapsederek 3 ay boyunca beni orada bıraktı. 3 ay boyunca güneş yüzü görmüyordum; ama sürekli Kelime-i Şehadet' getirip Allah'a yalvarıp dua ediyordum" dedi.

Babasının kendisine İslamiyet'i bırakması şartında maddi imkanlar sunduğunu da söyleyen Kvisian, "Babam bana İslamiyet'i bırakmak şartıyla 3 katlı ev, araba ve para vereceğini söyledi. Ancak ben her ne olursa olsun İslamiyet'i benimsediğimi ve asla vazgeçmeyeceğimi babama söyledim. Babamın bu yaptıklarından sonra belki dilim onu affettiğini söyler ama yüreğim asla onu affetmeyecektir" diye konuştu.
Babasının kendisini evden kovması sonucu arkadaşlarının yanında kalmaya başladığını aktaran Kvisian, "Annem Natela ise babama göre çok daha anlayışlı idi. Ona da İslamiyet'in güzelliklerini anlattıkça etkilendi ve o da Müslüman oldu. Babam Yuri Kvisian, bunun üzerine annemle boşanarak onu evden kovdu. Şimdi ise annemle aynı evde kalmaktayız. Yaşadığımız güzellikleri çevremizdeki insanlarla da paylaşmaktayız" şeklinde konuştu.

Babasının kendisini İslamiyet'ten vazgeçirmek adına bir bayanı peşine taktığını da sözlerine ekleyen Kvisian, "Okul okuduğum dönemlerde otobüsle yolculuk yaparken güzel bir bayan yanıma oturdu. Ben hiç konuşmadım onla ama bayan birkaç kez bana eliyle dokununca merak ettim ve ne istediğini sordum. O da içinde Hz. İsa Peygamber'in resmi olan dosyayı açtı ve Hz. İsa Peygamber'in resmini işaret ederek bana 'Hıristiyanlık dinini benimseyen insan uçakta olsa ve o uçak düşse bile ona bir şey olmaz, Hıristiyan olan biri 9. kattan atlasa bile ona bir şey olmaz' dedi. Ben de o kadına cevap olarak 'Bırak 9. katı ikinci kattan atlasın, eğer bir şey olmazsa ben de dinimden vazgeçeceğim' diyerek tepki gösterdim" ifadelerini kullandı.