BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.398,90
HABER /  DÜNYA

Torbacılara nefes kesen operasyon

Adana’da özel harekat, çevik kuvvet, terörle mücadele ekiplerinin de aralarında bulunduğu 300 polis, helikopter desteğiyle ’torbacı’ diye ta...

Abone ol

Adana’da özel harekat, çevik kuvvet, terörle mücadele ekiplerinin de aralarında bulunduğu 300 polis, helikopter desteğiyle ’torbacı’ diye tabir edilen şahıslara yönelik şafak vakti operasyon düzenledi. 24 ayrı adrese eş zamanlı yapılan operasyonda 17 uyuşturucu taciri yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, ihbar üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Kiremithane, Atakent, Şehit Erkut Akbay mahallelerinde torbacı diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik çalışma başlattı. Polis, savcılıktan alınan izinle şahısları 4 ay boyunca teknik ve fizik olarak takip etti. Takip sırasında torbacıların sokak başlarında müşterilerini beklediği, gelen kişilerin uyuşturucu almak için "Cigaran var mı" diye parolayı söyleyerek uyuşturucu istediği belirlendi. Ayrıca uyuşturucu isteyen şahsa esrar, eroin ya da hapı polise yakalanmamak için telefonla değil ıslıkla haberleşerek motosikletli bir şahsın getirdiği öğrenildi. Şahısların bunun dışında yanlarında sadece 1 paket satışa hazır uyuşturucu bulundurduğu, polise yakalanınca da içici olduğunu söylediği belirlendi. Polis, yaklaşık 4 ay torbacıları takip ettikten sonra yeterli delilleri elde ederek operasyon için düğmeye bastı. 9 Eylül günü şafak vakti özel harekat, çevik kuvvet, terörle mücadele ve asayiş ekiplerinin katıldığı helikopter destekli operasyonla 24 ayrı adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Yapılan operasyonda 17 kişi gözaltına alınırken, evde yapılan aramalarda 72 gram esrar, 127 tane uyuşturucu hap ele geçirildi. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, suçsuz olduklarını, devletin kendilerine komplo kurduğunu ileri sürdü.
Ayrıca, narkotik ekipleri otoyolda da uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon gerçekleştirdi. Bu operasyon da saniye saniye görüntülenirken, yapılan operasyonlarda 60 kilo esrar ele geçirildi.
(İHA)