BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Mersin’de hayalet gemi operasyonu

Mersin Limanı’nda düzenlenen operasyonda bir geminin sahte isim ve belgelerle yurda giriş yapması üzerine 14 şüpheli hakkında yasal işlem ba...

Abone ol

Mersin Limanı’nda düzenlenen operasyonda bir geminin sahte isim ve belgelerle yurda giriş yapması üzerine 14 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.
Mersin Gümrük Muhafaza ve Kaçakçılık İstihbarat Ekipleri, Mersin Limanı’nda bir operasyona imza attı.
Rusya’dan çıkıp Karadeniz üzerinden Mersin’e hareket eden ve 2 bin 860 ton arpa yükü getirdiği bilgisini alan Gümrük Muhafaza Ekipleri, yaptıkları inceleme ve araştırma neticesinde beyannamede Luna ismiyle anılan geminin isminin ve tüm belgelerinin sahte olduğu, Rusya’dan yüklenip Libya’ya gönderilen ürünlerin yasal olmayan şekilde yurda sokulmaya çalışıldığı tespit edildi.
Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince ilgili birim personellerinin katılımıyla gemide yapılan incelemede söz konusu arpa yükünü geminin Rusya’dan Tura ismi altında aldığı, yine gemide ve belgelerinde yapılan incelemede birçok kez isim değiştirildiği tespit edildi.
Sahte gemi olayıyla ilgili olarak, haklarında güveni kötüye kullanma ve sahtecilik suçlarından işlem yapılmak üzere gemi personeli ve gemi acente yetkililerinin de bulunduğu toplam 14 şüpheli hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.
(İHA)