BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İki silah şirketi Londra Fuarı'ndan çıkarıldı

İngiltere parlamentosundan bir milletvekilinin şikayeti ardından, elektrik şoku yaratan roket, prangalar ve sersemletici cop tanıtımı yapan iki şirket Londra'daki Silah Fuarı'ndan çıkarıldı.

Abone ol

İngiltere parlamentosundan bir milletvekilinin şikayeti ardından iki şirket Londra'daki Silah Fuarı'ndan çıkarıldı.

Londra'nın Docklands yöresinde düzenlenen fuarın sözcüsü, Fransız firması Magforce International ile Çin şirketi Tianjin Myway'in fuardan çıkarıldığını bildirdi.

Yeşiller Partisi milletvekili Caroline Lucas, söz konusu şirketlerin elde taşınabilen ve elektrik şoku yaratan roket, prangalar ve sersemletici cop tanıtımı yaptıklarını söylemişti.

Fuar yöneticileri resmi makamların İngiliz yasalarını ihlal ettiği belirlenen söz konusu iki şirkete karşı harekete geçtiğini bildirdi.

'Derin kaygı'

Avam Kamarası'nda konuyu gündeme getiren Yeşiller Partisi milletvekili Caroline Lucas, "Bu firmaların fuardan çıkarılmasına çok memnun oldum. Ama Fuar yönetiminin işini gerektiği şekilde yapabilmesi için konunun parlamentoda gündeme getirilmesinin gerekmesi, çok kaygı verici. İnsan, yasa dışı silahların satışıyla ilgili siyasete, gerektiği gibi uyulduğundan emin olamıyor" dedi.

Fuar yöneticileri, ilgili şirketlerin standlarının derhal kapatıldığını ve firma temsilcilerinin fuardan çıkarıldığını bildirdi.

Bir fuar sözcüsü, "Bu hareketimiz, sergilenen tüm cihazların, sunulan hizmetlerin, tanıtım malzemeleriyle belgelerin, ulusal ve uluslararası yasalara uygun olmasını sağladığımızı göstermekte" dedi.