BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.397,29
HABER /  DÜNYA

10 Günde 10 bin ziyaretçi

Dünyada ilk kez Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri kapsamında Eskişehir’de açılan Türk Kahvesi Geçici Müzesi’ne yerli ve yabancı t...

Abone ol

Dünyada ilk kez Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri kapsamında Eskişehir’de açılan Türk Kahvesi Geçici Müzesi’ne yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor.
Tarihi Odunpazarı bölgesinde açılan müzede, 16’ıncı yüzyıldan kalma kahve kavurucuları, fincanlar, el yapımı mangal ve cezveler gibi yüzlerce obje sergileniyor. Müzeyi ziyaret edenlere girişte Türk Kahvesi ikram edilirken, ziyaretçiler kahvelerini yudumlayarak adeta Türk Kahvesi’nin tarihinde yolculuk yapıyor. Müzede bol bol fotoğraf çekinen yerli ve yabancı turistler, memleketlerine ve ülkelerine döndüklerinde arkadaşlarına Eskişehir’deki müzeyi gezmelerini tavsiye ettiklerini söylediler.

10 GÜNDE 10 BİN ZİYARETÇİ
23 Eylül’e kadar açık kalacak müzeyle alakalı bilgi veren Müze Direktörü Yusuf Tümtürk, 10 günde müzeyi yaklaşık 10 bin kişinin ziyaret ettiğini ve gösterilen ilgiden ötürü memnun olduklarını söyledi.
Müzede Türk Kahvesi’nin tarihi yolculuğunu anlattıklarını ifade ederek, “Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde Türk Kahvesi Geçici Müzesini açmış bulunuyoruz. Sergimiz 3 hafta açık kalacak. Bu organizasyon dünyada ilk kez gerçekleşiyor. Müzemizde 700 nadide eserimiz mevcuttur. Ayrıca açtığımız müzede, kahvenin Habeşistan’dan Yemen’e, buradan da Osmanlı’ya geçmesinin ve İstanbul’a gelmesinin hikayesini, ‘Kahve nasıl oldu da çok önemli bir kültür hazinesi oldu? Kahvenin lezzetinin sırrı nedir?’ bunları anlatıyoruz. Dediğimiz gibi dünyada ilk olan sergimizde olağanüstü yoğun bir ilgiyle karşılaştık. 10 günde 10 bin kişiyi burada ağırlamış bulunuyoruz” dedi.
Ayrıca Tümtürk, sergiye hanımlar kadar beylerin de büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.
(İHA)