BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.395,33
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın eşi yüzünden olimpiyatı alamamışız!

Aydınlık gazetesinden absürd iddia! Arjantin'deki oylamaya bile gitmeyen gazete oylamayı bu soru yüzünden kaybettiğimizi söyledi.

Abone ol

İNTERNET HABER- Türkiye'nin olimpiyatları alamamasının sebebini Aydınlık gazetesi buldu! Olimpiyat Komitesi Türk heyetindeki Başbakan Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Babacan'ın eşlerinin başörtüsünü görünce korkmuş ve olimpiyatları vermekten vazgeçmiş.

Bu iddiaya ise gazeteciler sosyal medyada tepki gösterdi. Gazeteci Adem Yavuz Arslan, Aydınlık'ın duyumlara dayanarak verdiği iddia haberine kızarak "Bu kadar yalan söyleyen ne yapmaz?" diye sordu.

KOMİTE BAŞÖRTÜLÜ EŞLERİ GÖRÜNCE SORMUŞ!

Aydınlık gazetesi haberini şu şekilde verdi: "Buenos Aires'teki oylamada bulunan Türk gazetecilerden edinilen bilgilere göre; bazı IOC üyeleri ile yabancı basın mensuplarının, yukarıda bulunan fotoğraftaki manzara sonrası, "Tesettürlü havuz mu yaptıracaksınız, erkekler ayrı, kadınlar ayrı mı yüzecek?" diye sorduğu öğrenildi. Bu görüntünün aşırı İslamcı bir ülke havası vermesinden dolayı da IOC'nin puan kırdığı belirtildi."

O KADAR GAZETECİYDİK ATLAMIŞIZ!

Olimpiyat görüşmelerine katılan Bugün gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan Twitter'dan bu haberin yalan olduğunu açıkladı.

Arslan Twitter'da şunları yazdı "O kadar gazeteciydik Arjantin'de hepimiz atlamışız.Orda olmadan Aydınlık bombayı yakalamış.! IOC üyeleri Başbakan ve Babacan'in eşini görüp Türk gazetecilere "Haremlik selamlık havuzlarla mı yarışacaksınız" demiş ve olimpiyatı vermemiş. Dahası biz de bunu hukumet korkusundan yazamamışız. Deve hikayesi ama ben en cok şunu düşünüyorum; Bu kadar kolay yalan soyleyenler neler yapmaz?" 

olimpiyatlarda-basortusu.20130912122046.jpg