BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

CHP’ye Mısır tepkisi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP heyetinin Mısır gezisini eleştirerek, “Uzun zaman iktidara gelememiş CHP’nin kısa zamanda iktidara gel...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP heyetinin Mısır gezisini eleştirerek, “Uzun zaman iktidara gelememiş CHP’nin kısa zamanda iktidara gelme dersi alma ziyareti mi?" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden yaptığı açıklamada, CHP heyetinin Mısır temaslarını eleştirdi. Bugünün 12 Eylül 1980 askeri darbesinin yıl dönümü olduğunu anımsatan Bozdağ, “AK Parti Hükümetlerinin yönettiği Türkiye’de demokrasimiz daha da güçlendi” dedi. Bugünün artık Türkiye’de darbeye teşebbüs edenlerin, 12 Eylül 1980 ve 28 Şubat 1997 darbelerini yapanların yargılandığını ifade eden Bozdağ, açıklamasında şunları kaydetti.
“Darbeciler millete hesap veriyor. Türkiye’de darbeciler yargılanırken CHP heyeti, Mısır’daki darbecilerle görüşüyor. Hükümetlerimiz döneminde Türkiye çok değişti ama CHP’nin darbecilere olan zaafiyeti, ilgisi ve muhabbetinde bir değişim yaşanmamış gözüküyor. Hem darbe yapıp demokrasiyi ve hem de kendi insanlarını darbenin selameti için katletmiş darbecileri ziyarette CHP’nin ne menfaati olabilir. Bilen varsa lütfen açıklasın. Bu, uzun zaman iktidara gelememiş CHP’nin kısa zamanda iktidara gelme dersi alma ziyareti mi? Başka gayesi var mı?”
(İHA)