BIST 10.270
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.393,32
HABER /  POLİTİKA

Torba Tasarısı'nın maddelerine geçildi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, muhalefetin itirazlarına rağmen komisyon tasarı üzerindeki görüşmelere devam kararı aldı.

Abone ol
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ''Torba Tasarı''nın maddelerine geçilmesi kabul edildi. Muhalefet, Genel Kurul kapanmasına rağmen komisyonun çalışmalara devam etmesini yanlış bulduklarını belirterek, görüşmelere yarın devam edilmesini istediler. AK Parti'li milletvekilleri ise, zamanın daha verimli kullanılarak tasarı üzerindeki görüşmelere devam edilebileceğini ifade ettiler.
 
CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in görüşmelerde yaptığı konuşmanın tehditkar olduğunu ileri sürdü. Özyürek, demokrasinin uzlaşma ve insanın gönlünü kazanma sanatı olduğunu söyledi.

Söz alan Bakan Dinçer ise, imalı konuşmadığını, böyle bir tarzının olmadığını dile getirdi. Konuşmasında tehdit ya da başkalarına şikayet anlamına gelebilecek ifadeler kullanmadığını belirten Dinçer, söylediklerine başka anlamlar yüklenmemesi gerektiğini kaydetti.
Konuşmaların ardından, tasarının maddelerine geçilmesi kabul edildi.
Tasarının, yeniden yapılandırma kapsamına girecek kamu alacaklarını belirleyen 1. maddesi üzerinde konuşan MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, tasarının içerdiği konulara işaret ederek, ''Parlamentoda bu kadar gücü olan bir hükümet, bu kadar problemi niye biriktiriyor?'' diye sordu.
CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, 31 Temmuz 2010 tarihine kadarki kamu alacaklarının tasarı kapsamında yer aldığını anımsatarak, bu tarihin 31 Aralık 2010'a çekilmesini istedi.

CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin ise, kapsamın tasarının yasalaşacağı tarihe çekilmesini önerdi.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da, tasarının kapsamının sınırlı tutulduğunu, idari para cezalarının mutlaka kapsama alınması gerektiğini ifade etti.
Sürenin, tasarının yasalaşacağı tarihe çekilmesi talebini Akçay da dile getirdi.