BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,86
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

CBÜ'de Pakdemirli gerginliği sürüyor

Manisa'da bir grup üniversite öğrencisi, CBÜ Rektörü Mehmet Pakdemirli'yi protesto etti.

Abone ol
Manisa'da bir grup üniversite öğrencisi, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Yerleşkesi önünde, Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'yi protesto etti.
Geçtiğimiz hafta Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'yi ziyareti öncesinde, Pakdemirli ile öğrenciler arasında yaşanan sözlü tartışmaya tepki gösteren bir grup öğrenci, CBÜ'nün Şehitler Mahallesi'nde bulunan yerleşkesi önünde bir araya geldi. 

CBÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ersel Obuz ve CBÜ Turgutlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Salim Şahin'in görüştüğü öğrenciler, rektörlük binası önünde basın açıklaması yapmak istediklerini bildirdiler.

Doç. Dr. Şahin, öğrencilerin yasal çerçevede açıklama yapmalarının en doğal hakları olduğunu, eğitimin aksamaması adına açıklamanın üniversite önünde yapılmasının doğru olacağını belirtti.

Yapılan görüşmeler sonucunda üniversite yönetimi, öğrencilerin aralarından seçeceği 3 kişi ile siyasi parti temsilcilerinin, rektörlük binası önünde açıklama yapabileceğine karar verdi. Kararı kabul etmeyen öğrenciler, üniversite girişinde rektör Prof. Dr. Pakdemirli'ye tepki gösteren açıklamayı yaparak olaysız şekilde dağıldı.

Protestoya, ÖDP, BDP, EMEP ve TKP il örgütlerinin de destek verdiği görüldü.