BIST 10.211
DOLAR 32,22
EURO 35,15
ALTIN 2.472,66
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin Sav’ın koltuğuna oturdu!

Önder Sav’ın yönetim dışı kalmasından sonra boşalan odaya sonunda CHP’nin ikinci adamı Gürsel Tekin oturuyor.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- CHP’nin yeni MYK üyelerinin sayısı 13’ten 16’ya çıkınca olunca odalar yeniden dağıtıldı. Partinin ikinci adamı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin daha önce Genel Sekreter Önder Sav’ın kullandığı odaya yerleşti.

Gürsel Tekin MYK üyeliğine geç getirilince genel başkan yardımcılarının katında yer kalmadığı için başka bir kata yerleşmişti. Önder Sav’ın yönetim dışı kaldığı süreçte odalar yeniden düzenlendi. Tekin bu süreçte Örgtülenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak en büyük oda olan Genel Sekreter Önder Sav’ın odasını talep etti, ancak o dönemin genel sekreteri Süheyl Batum bunu kabul etmedi. Tekin de 11. katta bulunan bir başka odaya yerleşti. Ancak oda il ve ilçelerden gelen yöneticiler başta olmak üzere yoğun ziyaretçi akını nedeniyle küçük kaldı. Ziyaretçiler koridora konulan koltuklarda ağırlandı.

18 Aralık’ta yapılan kurultay sonrası oda sorunu yeniden gündeme geldi. MYK üyelerinin sayısı da artınca odalar yeniden dağıtıldı. Üyeler arasında tartışmalara da neden olduğu konuşulan son dağıtımda Tekin daha önce Önder Sav ve hemen ardından Süheyl Batum’un oturduğu partinin en büyük odasına yerleşti.

Kararı mecbur olarak kabul ettiği iddia edilen Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ise MYK üyesi Alaattin Yüksel’in odasına yerleşti.

Genel Sekreterlik görevinden Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Süheyl Batum ise daha önce bu görevi yapan Mesut Değer’in odasına yerleşti.