BIST 10.264
DOLAR 32,34
EURO 34,76
ALTIN 2.392,02
HABER /  GÜNCEL

Bosna-Hersek Türk yatırımcı bekliyor

Bakan Yıldırım, Bosna-Hersek Başbakanı Mustafa Muezinoviç ve mevkidaşı ile çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Abone ol
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye ile Bosna-Hersek arasındaki ilişkilerin köklü bir geçmişe dayandığını, son yıllarda bu ilişkileri çok daha ileriye götürmek için çalıştıklarını söyledi. 
Yıldırım, Bosna-Hersek Başbakanı Mustafa Muezinoviç ve Ulaştırma Bakanı Nail Seçkanoviç ile Fener Restoran'daki çalışma yemeğinde bir araya geldi.
Geçen yıl bakanlık olarak Uluslararası Ulaşım ve Haberleşme Şurası düzenlediklerini hatırlatan Yıldırım, bu şuraya konuk başbakan ve bakanın da katıldığını anımsattı. 
''Türkiye ile Bosna Hersek ilişkileri köklü bir geçmişe dayanmaktadır ve son yıllarda bu ilişkileri çok daha ileriye götürmek için çalışıyoruz'' diyen Yıldırım, Türkiye'nin, son yıllarda ulaşım ve iletişim altyapısı konusunda elde ettiği tecrübeleri Bosna Hersek'in gelişmesine katkı sağlayacak şekilde kullanma yönünde kararlılığı olduğunu dile getirdi.
Yıldırım, ''Türk yatırımcıların Bosna'daki meslektaşlarıyla önümüzdeki yıldan itibaren kapsamlı bir işbirliğine gitmeleri konusunda konuk Başbakan ve Bakanın önemli iradeleri vardır. Biz de bu konuda müşterek çalışmak için gereken hazırlıkları yapıyoruz'' dedi.

''2011, BOSNA VE TÜRKİYE İÇİN ATILIM YILI OLACAK''-

Konuk Başbakan Muezinoviç de Ulaştırma Bakanı Yıldırım ile görüşmelerinde, Bosna-Hersek'te yapılacak yol ve hidroelektrik santrallerle ilgili genel çerçevede bir anlaşma yaptıklarını belirtti.

700 kilometrelik yol ve 3 bin 500 kilovatlık elektrik santralinin yapımının söz konusu olduğunu ifade eden Muezinoviç, ''Bu projelere katılabilecek herkesi davet ediyoruz'' dedi. 

Bosna-Hersek'te birçok başarılı projenin yürütüldüğünü ifade eden Muezinoviç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''THY, Bosna-Hersek Havayollarının yüzde 50 sahibidir. Kağıt ve soda üretimi bir Türk firma tarafından yapılmaktadır. Aynı zamanda ticaret yapan çok sayıda Türk firma vardır. Yine de yatırım yapılabilecek birçok alan hala mevcuttur. Bosna-Hersek'e, herkesi yatırım yapmaya bekliyorum. Şimdi yatırım zamanı, belki daha sonra geç olabilir.''