BIST 10.904
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.500,18
HABER /  SPOR

Topuz ve Ünal gidiyor mu?

Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz Kayserispor'dan gidiyorlar mı?

Abone ol

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, ''Sembol olmuş iki oyuncumuzu satmıyoruz diyoruz. Bunların yanına daha iyi oyuncular, futbolcular koyacağız ve Türk futbolunu Avrupa'da temsil edeceğiz, Anadolu'nun yükselen yıldızı olacağız'' dedi.
     
Hurma, üç büyük kulübe transfer olacakları söylentileriyle gündeme gelen futbolcuları Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz ile Kocaeli'nin Maşukiye Beldesinde takımın kamp yaptığı The Green Park Kartepe Resort Otel'de basın toplantısı düzenledi.
     
Yaklaşık 1.5 yıldır başta Mehmet Topuz olmak üzere diğer futbolcularının ''üç büyükler''e transferinin yazıldığını, gündeme getirildiğini belirten Hurma, futbolcuları satmak istemediklerini yüzlerce kez yazılı veya sözlü olarak bildirdiklerini ifade etti.
     
Meselenin ''para ve inat'' olmadığını vurgulayan Hurma, ''Öncelikle Kayserispor Kulübü'nün bir inat için veya oyuncuların rakamlarını yükseltmek için bu oyuncuları tutmak gibi bir niyeti olmadığını belirtmek isterim'' diye konuştu.
     
Kayserispor'un yaklaşık iki yıldır kurumsal, idari ve sportif yapısıyla Türk futbolunun yükselen değeri olduğunu ileri süren Hurma, şöyle konuştu:
     
''Türkiye'de borcu olmayan ender kulüplerden biri Kayserispor'dur. Kayserispor, idari yapısını tamamlamış, problemi olmayan, beş yıldızlı bir otelden daha güzel hale getirilmiş tesisleri ve inşaatı devam eden mükemmel bir spor kompleksi bulunan bir kulüptür.

Türkiye'de yıllardır tüm futbol otoriteleri, üç büyükler, dört büyüklerin dışında başka bir takımın çıkmasını, futbola renk katmasını, onun da milli oyuncuları olmasını, Avrupa kupalarına katılmalarını ve şampiyonluk yarışı sürdürmelerini arzu etti. Futbolumuzun pazarı, marketi, heyecanı daha yüksek olsun istenildi, ancak bu duygu ve düşünce gerçekleştirilmeye başlandığında bu kurumlara ve kişilere yeterli destek ile saygı gösterilmedi.

Bu nedenlerden dolayı 'sembol olmuş iki oyuncumuzu satmıyoruz' diyoruz. Bunların yanına daha iyi oyuncular, futbolcular koyacağız ve Türk futbolunu Avrupa'da temsil edeceğiz, Anadolu'nun yükselen yıldızı olacağız.''
     
      SEÇİMLERİN TRANSFERLERE ETKİSİ
     
Hurma, bir gazetecinin ''22 Temmuz genel seçimlerinde olası bir iktidar değişikliğinde acaba şehir içindeki siyasi destekçilerin Kayserispor'a desteği nasıl olur, futbolcuların transferine izin verilmemesinin seçimlerle ilgisi var mı'' sorusu üzerine, iki futbolcunun başka kulüplere transferiyle ilgili yüzlerce fikir üretilebileceğini, ancak bunların pek çoğunun makul fikirler olmayacağını söyledi.
     
''Kayserispor siyasete uzak bir kulüptür, siyasetle uzaktan, yakından ilişkisi yoktur'' diyen Hurma, şöyle devam etti:
     
''Siyasetten kasıt eğer sayın onursal başkanımız (Kayserispor Onursal Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki) ise kendisi hiçbir dönem kulübümüzün içişlerine müdahale etmemiştir. Ancak bir ihtiyacımız, bir talebimiz olduğu zaman, kendisinden yardım istediğimizde kulübümüzden maddi ve manevi desteğini esirgememiştir.

Dolayısıyla siyasilerin değişmesi, seçimlerde hükümetin değişmesi, belediye başkanının değişmesi Kayserispor'un durumunu değiştirecek bir etken değildir. Kayserispor bugüne kadar ürettiği tüm başarıları kendi bütçesine sahip kalarak, borçlanmadan ve dilenmeden üretmiştir. Bundan sonra üreteceklerini de bütçesini artırarak, daha iyi duruma getirerek, yine borçlanmadan ve dilenmeden yapacaktır.
     
Bu oyuncuların bizimle iki yıl daha mukaveleleri var. Bu süre içinde arzu ettiğimiz sürece bu kulüpte kalacaklar. Körü kürüne 'bu kulüpte durun, burada ölün' demiyoruz. Oyuncularımıza en az üç büyüklerdeki gibi paralar ödüyoruz. Hiçbir kulübü incitmek, zor duruma sokmamak için bazı şeyleri söylemiyoruz. Bazı şeyleri söylemek zorunda bırakılmamayı tavsiye ediyorum.

Çünkü futbolcularımıza talip olan takımların durumlarını gözden geçirmelerinin gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'de UEFA kriterlerini tamamlamış bir kaç kulüpten birisi Kayserispor'dur.'' Futbolcuları ligde ondördüncü olacak bir takım için tutmadıklarını ileri süren Hurma, her gün hedef yükselterek, futbolcuları da kariyerlerine katkı sağlamak adına kulüpte tuttuklarını kaydetti.
     
Hurma, ''Bugün Kayserispor'un hedefi önümüzdeki yıl ilk dört takım arasında olmaktır. Kayserispor'un kadrosunda şu anda onun üzerinde milli oyuncu vardır. Kayserispor hiçbir oyuncusunu kaybetmemiştir, bundan sonra da kaybetmeyecektir'' diye konuştu.
     
      FUTBOLCULAR
     
Futbolculardan Mehmet Topuz, Kayserispor'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, kulübün kendisi üzerinde büyük emeği olduğunu söyledi.
     
Ekonomik olarak da bir sıkıntısının olmadığını ifade eden Topuz, şu anda tek düşüncesinin Kayserispor'un başarısı olduğunu kaydetti.
     
Uzun süre Galatasaray'a transferiyle gündemde olan Gökhan Ünal ise yaklaşık iki senedir Topuz ve kendisinin büyük takımlara transferlerinin gündeme geldiğini anımsatarak, mutlu oldukları için Kayserispor'da kalmayı tercih ettiklerini belirtti.
     
''Takımımız ve kendimiz istemediğimiz sürece hiçbir yere gitmiyoruz'' diyen Ünal, ''Burada mutluyuz, burada milli takıma yükseldik, Kayserispor'la UEFA kupasına katıldık, ben burada gol kralı oldum. Burada çok mutluyuz, bu sene de Kayserispor'dayız'' diye konuştu.