BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Baykala mızıkçılık suçlaması

Erdoğan Baykal'a 'mızıkçılık yapma' dedi. Başbakanın bir de çağrısı var..

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a, cumhurbaşkanı seçimi konusunda ''kapıları kapatmama'' çağrısında bulunarak, ''Eğer parlamentoda bu işi yapacaksak, parlamentoda bu işi çözelim. Eğer parlamentoda bu iş olmuyorsa, olmayacaksa, buna sıcak bakmıyorsa o zaman gidelim millete'' dedi.

Baykal'ı ülkenin geleceğini tıkamakla suçlayan Erdoğan, CHP liderinin mızıkçılılık yaptığını söyledi. Erdoğan tartışmalarla ilgili şunları söyledi:

 Erdoğan, BM Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) Alt Bölge Ofisi'nin açılışının ardından gazetecilerin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın cumhurbaşkanı seçimi konusunda meclis dışından bir isim üzerinde uzlaşmaya ilişkin görüşlerinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

MİLLETTEN KAÇMA

''Öncelikle parlamentoda cumhurbaşkanı seçimi deneyimini gördük. Biz şu anda parlamento dışından bir cumhurbaşkanı adayına AK Parti olarak sıcak bakmıyoruz. Yarın da sıcak bakmayacağız. Bunu bilmelerini isteriz. Çünkü bu parlamento, kendi içinden bir cumhurbaşkanı çıkarmaya muktedirdir. Sayın Baykal, şu anda daha baştan, yeniden, hemen mızıkçılığa başladı. Çünkü seçim sonrası durumu görüyor. Gördüğü için de şimdiden kendine zemin hazırlıyor. Kapıları kapamasın. Eğer Sayın Baykal, hakikaten bu ülkede bir cumhurbaşkanı seçilmesini istiyorsa bir defa millete gitmekten de kaçmasın.''

MİLLET KİMİ SEÇERSE

Vatandaşın, Parlamento'da seçtiği kişilerin kendi adına orada irade kullanması için seçim yaptığını ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: ''Şu andaki süreçte de bu var. Dolayısıyla ben derim ki, kapıları kapatmasın. Eğer parlamentoda bu işi yapacaksak, Parlamentoda bu işi çözelim. Eğer parlamentoda bu iş olmuyorsa, olmayacaksa, buna sıcak bakmıyorsa o zaman gidelim millete. Millet kimi seçerse, başımız gözümüz üstünde yeri var.

Milleten niye kaçıyorsun? Kaçma milletten. Gidelim millete, kim aday olursa olsun, işte dışardan dediği kişiler de aday olsun. Partilerin gösterdiği isimler de aday olsun ve milletimiz de hangisini seçiyorsa, başımızın gözümüzün üstünde yeri var. Niye kaçıyorsun, milletten kaçma, milletten kaçılır mı? Hem 'halkçıyım' diyeceksin, hem de adım CHP diyeceksin ve milleten kaçacaksın. Buyurun... Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' Eğer milletinse arkadaş, gidelim millete.''

Erdoğan adaylar arasında adı geçen Mehmet Sağlam için de Erdoğan"
"Şu anda onu değerlendirmek için erken. Konuşma zamanı değil. Önce tablo ortaya çıksın" diye konuştu.