BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.441,23
HABER /  GÜNCEL

Rumu çıldırtan İngiliz takım

Kıbrıs'ta futbol krizi yaşanıyor. İngiliz takımı inanılmaz bir jest yaptı. Rumlar...

Abone ol Ada'da şimdi de futbol krizi çıktı. KKTC 1. Futbol Ligi şampiyonu Çetinkayaspor, bir İngiliz takımı ile maç yapmaya kalkınca Rumlar ayağa kalktı.

İngiltere'nin 2. lig takımlarından Luton Town, Rum kesiminden gelen tüm baskılara rağmen, sözünün ardında durdu. Adaya gelen takıma, kendi federasyonu da baskıya başladı. İngiltere Futbol Federasyonu, Luton Town'dan bu akşamki maça çıkmamasını istedi.

Kulüp yöneticileri ise bu uyarıyı dikkate almadı. Maç bu akşam Lefkoşa Atatürk Stadyumu'nda oynanacak.

HAYDİ! İNADINA MAÇA

Çetinkaya Spor kulübünden yapılan açıklamada, “Luton Town’la Çetinkaya, tüm baskı ve engellemelere rağmen maça çıkacaktır” denildi.

Kulüp Başkanı Zeki Ziya, verilen mücadelenin taçlandırılması için, futbolla ilgisi olan ve olmayan herkesi maça davet etti. Ziya, “Herkesin bu maça gelmesi lazım, bir şölene dönüştürülmesi lazım” dedi.

TÜRK TAKIMLARA ÖRNEK OLSUN

Luton Town yöneticilerinin tavrının Türk takımlarına da örnek olmasını dileyen Ziya, Türk takımlarıyla maç yapmak istediklerini söyledi.

Çetinkaya Kulübü Başkanı Ziya, Rumları da maça davet ederek, “Size rağmen, bütün baskılarınıza rağmen bu maça çıkılacaktır” diye konuştu.

İNGİLİZ KULÜBE CEZA GÜNDEMDE

Kararlı bir tutum sergileyen Luton Town, Çetinkaya’yla maça çıkarsa, iki türlü ceza alabilir. Emsallere bakıldığında Luton Town 20 bin dolar para cezasına çarptırılabilir. Türk tarafı, bu cezayı ödemeye hazır.

İkinci olasılık ise, Luton Town’a 6 puan silme cezası gelebilir. İngiltere 1. Ligi’nden geçen yıl düşen konuk takım, bunu göze alamayabilir.

İki takım, bu akşam saat 21.00’de Atatürk Satdyumu’nda sahaya çıkma sözü verdi. Ancak Rumların baskıları nedeniyle, maçın yapılacağı saate kadar belirsizlik sürecek gibi görünüyor.//