BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Toptandan Bülent Arınça cevap

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Bülent Arınç'ın parlemantodaki düelloyla ilgili eleştirilerine cevap verdi.

Abone ol TBMM Başkanı Köksal Toptan, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat arasındaki tartışmayla ilgili olarak, "Bu tür tartışmaları parlamento çatısında yapmamak gerek" dedi.

TBMM Başkanı Toptan, Kılıçdaoğlu ile Fırat'ın TBMM Basın Bürosu'ndaki tartışmaya ilişkin Zonguldak'ta yaptığı açıklamada, "Bu tür tartışmaların TBMM çatısı altına yapılmaması gerekir. Öyle bir noktaya geldi ki tartışmaya izin vermeseydim istismar edilirdi" diye konuştu.

Tartışmanın sonucuyla ilgili herhangi bir değerlendirme yapmayan TBMM Başkanı Toptan, değerlendirmeyi halkın yaptığını söyleyerek, şunları söyledi:

"Aslında o formattaki bir tartışmanın TBMM çatısı altında olmaması gerekirdi. Denizli'de Pamukkale Üniversitesi'nin akademik yılı açılışında bulunduğum sırada vekillerimizin karşılıklı emrivakisiyle karşı karşıya kaldı. Geleneklerimize göre bizde milletvekilleri bir basın toplantısı yapmak istedikleri takdirde bizim buna engel olacak bir uygulamamız yoktur. Sadece yerini ve zamanını ayarlar bizim görevli arkadaşlarımız. Tartışmadan ne çıktı. Onu da benim değerlendirmem doğru değil. Değerlendirmeyi halkımız yapar. Bence parlamento çatısı altında bu tür tartışmaları yapmamak gerekir. Umarım bir daha böyle bir gelişmeyle karşı karşıya kalmayız. Bülent Arınç'tan benim farklı bir düşüncem yok. Öyle bir noktaya geldi ki o noktadan sonra ben o izni vermeseydim o çok istismar edilirdi. Yani bir taraf sanki çok büyük deliller ortaya koyuyor ben onu engelliyorum öbür tarafta çok büyük karşı belgeleri ortaya koyuyor ben onu engelliyorum gibi bir duruma düşerdi. O emrivaki karşısında en iyisi serinkanlı olmak diye düşündüm."