BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,21
ALTIN 2.449,55
HABER /  GÜNCEL

Boğazda kritik karşılaşma

Boğazlar yarın sabah ilginç bir görüntüye sahne olacak. İki düşman ülkenin gemileri Boğaz'a girecek. Bakın o ülkeler hangisi?

Abone ol

ABD ve Rus savaş gemilerinin, 29 Eylül sabahı Karadeniz'e açılmak için aynı saatlerde Çanakkale Boğazı'na giriş yapacağı öğrenildi

ABD savaş gemisi ‘USS Mason’ destroyeri ile Rus savaş gemisi ‘Ledni’nin 29 Eylül sabahı saat 08.00'de art arda Karadeniz'e açılmak üzere Ege Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giriş yapacağı bildirildi.

Askeri adı ‘DDG-87’ olan 50 askeri personeli taşıyan ABD savaş gemisi ‘USS Mason’un 14 Ekim'de Karadeniz'den ayrılacağı belirtildi. Karadeniz'de varacağı liman hakkında bilgi edinilemeyen ‘USS Mason’ ile aynı saatlerde boğazda ilerleyecek olan Rus savaş gemisi ‘Ledni’nin de klavuz kaptan isteyeceği kaydedildi.

Son iki gündür Karadeniz'de tek bir savaş gemisi dahi bulunmayan ABD'nin ‘USS Mason’un geçişiyle bölgede yeniden bayrağını dalgalandırmaya başlayacağı ifade edildi.

Bu arada, SB-36 bordo numaralı başka bir Rus savaş gemisinin de Somali'de korsanlar tarafından kaçırılan Ukrayna'ya ait ‘Faina’ adlı Ro-Ro gemisinin bulunduğu bölgeye gitmek için yarın öğleden sonra Çanakkale Boğazı'ndan Ege Denizi'ne geçiş yapacağı kaydedildi. 21 mürettabatından 3'ü Rus oalan ‘Faina’, Kenya'nın Mombasa Limanı'na yaklaşırken kaçırılmıştı.