BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,67
ALTIN 2.403,07
HABER /  GÜNCEL

İspatla Ataköyde ev kazan!

Ömrünün 3 yılını havada geçirdi, 26 bin saat uçtu! Tecrübeli pilot, tüm dünyaya meydan okudu ve Ataköy'de ev sözü verdi!

Abone ol

Türkiye'nin efsane kaptan pilotu Mustafa Kolko anılarını yazdı. İşte Kolko'nun ilginç anıları; Turgut Özal şişmanladığı için kemeri bağlayamadı, Rahşan Ecevit uçağa oğlak yavrusuyla bindi, Abdullah Gül çok üzgündü, Ağar kokpitte sigara içti, iddiasını ispatlayana ev verecek!

Türkiye'nin 44 yıllık efsane Kaptan Pilotu Mustafa Kolko içinde; Kenan Evren, Turgut Özal, Bülent ve Rahşan Ecevit, Necmettin Erbakan, Mehmet Ağar ile yaşadıkları da bulunan uçuş anılarını ''Havada 44 Yıl Neler Yaşadım'' adıyla kitaplaştırdı.

İspatlayana Ataköy'de ev verecek!
Emekli kaptan pilot, meslek hayatı boyunca 26 bin saat uçtuğunu bunun da durmadan 3 yıl havada yaşamak anlamına geldiğine işaret ederek, UFO diye bir şeye inanmadığını söyledi. Kaptan pilot, ''ABD saklıyor diyorlar. Bugün Almanya, İngiltere, Fransa, Japonya, Çin artık ilmin ötesine geçtiler. Böyle bir şey olacak haberleri mi olmayacak. THY pilotlarının UFO gördüğüne ilişkin rapor tutulması hatadır. Hiç kimse UFO görmemiştir. Atmosfer'de, İyonosfer'de ışıklar kırılmaya yapar, yahut yıldız düşer. Millet Ay'a Mars'a indi. Nerede bu UFO'lar. UFO gelecek bir resim çekip, gidecek. Olur mu. Var mı bir şey yakalayan. Bir fosil buluyorlar UFO'ymuş. Hayatımın bilgisiyle söylüyorum size. THY'de eğitim başkanlığı da yaptım. Bir ispatı olan gelsin bana oturduğum Ataköy'deki evimi teslim ederim.'' diye konuştu.

THY'nin uçan tek oğlağı!
Yılların pilotu, Türk siyasetine damgasını vuran liderlerle uçuş esnasında yaşadığı birkaç anısını şöyle kaleme aldı; ''…1974 seçimleri öncesiydi. Bülent Ecevit ve partisi Antalya mitingi için uçak kiralamıştı. Biz de Ecevit, eşi ve bazı partilileri Ankara'dan Antalya'ya götürdük. Miting bitti dönerken Rahşan Hanım kucağında hediye edilen bir yavru oğlakla uçağa bindi. Sanırım yolcu kabininde uçan bu ilk ve son keçi yavrusu olmuştur. Bülent Ecevit de zaman zaman kokpitte bizimle uçardı.''

Barlas'ın papağanlarını bekledik!
Deneyimli pilot, Turgut Özal'ın cumhurbaşkanı iken 9 Ocak 1993 tarihinde Senegal'e yaptıkları ziyaret sırasında ilginç olaylar yaşandığı belirterek, ''Cumhurbaşkanı heyetinde Mehmet Barlas, Cengiz Çandar da vardı. Özal he zaman ki gibi kokpitte oturuyordu. Lagos'a iniş hazırlığı yaparken kemerlerin bağlanması gerekiyordu.

(...)Çarşıda gezerken heyetteki arkadaşlar Cengiz Çandar'ın tavsiyesi ile papağan almışlar. Uçakta 11 papağan vardı. Dönüş için herkes uçağa bindi. Uğurlama merasimi bitmişti. Fakat Mehmet Barlas kokpitin kapısından, 'Kaptan bagajlarım gelmedi. Onları beklememiz için Sayın Özal'a söyleyebilir misin' dedi. Fakat daha sonra kendisi Özal'a söyledi. Uğurlama heyeti gittikten yaklaşık 15 dakika sonra durumu kuleye bildirdik. Barlas'ın bagajları da gelince gecikmeli olarak havalandık.''

Abdullah Gül çok üzgündü!
Kolko Kaptan, Necmettin Erbakan'ı tartışmalı Libya ziyaretine götüren ekibin içinde yer aldığını söyleyip şunları anlattı: ''Başbakan Necmettin Erbakan, Devlet Bakanı Abdullah Gül'ün de bulunduğu heyetle Libya'ya gittik. Dönüş planına göre biz önceden hazırlık için havalimanına geldik. Fakat dönüş planı 4 saat geçti gelen yok. Neyse geldiler uçak havalandı. Bir süre sonra Gül yanında büyükelçi ile kokpite geldi. Gülümsemesiyle tanıdığımız Gül'ün yüzündeki hüzünlü ifade seziliyordu. Belki de sıkıntıdan yolcu kabininde duramadı. Sonra anladık Kaddafi yapacağını yine yapmıştı. Erbakan kokpite binmezdi. Sadece kapıdan beyler iyi uçuşlar deyip geçerdi.