BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,75
ALTIN 2.433,76
HABER /  GÜNCEL

Topbaş İdris-i Bitlisi önerisi için ne dedi?

Başkan Kadir Topbaş, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in Pier Loti'nin adının ''İdris-i Bitlisi'' olarak değiştirilmesi önerisini değerlendirdi

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''Detaylı ve doğru araştırma yapılmayan, üzerinde tarihçilerin konuşmadığı bir konuda, bir vekilin ifadesinden yola çıkarak konuşmam doğru değil. Tarihçiler konuştuktan sonra bakılır'' sözleriyle öneriye mesafeli yaklaştı.

Topbaş, Sultanahmet Meydanı'nda, ''Doğu'dan İstanbul'a Kadın Eli 6. Sergisi'' açılışında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Belediye Başkanı Topbaş, bir gazetecinin ''AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in bir gazetede yer alan Pier Loti'nin adının 'İdris-i Bitlisi' olarak değiştirilmesi için belediyeye başvuracağına ilişkin açıklamaları var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine, bu konuda araştırma yapmadan, ne kadar doğru olduğunu bilmediği bir konuda konuşmasının mümkün olamayacağını söyledi.

''Ne kadar ilmi ne kadar bilimseldir bilmediğimiz bir şeye şu an cevap veremem'' diyen Topbaş, detaylı ve doğru araştırma yapılmayan, üzerinde tarihçilerin konuşmadığı bir konuda, bir vekilin ifadesinden yola çıkarak konuşmasının doğru olmadığını kaydetti.

Bir gazetecinin ''Kişisel fikriniz ne olur?'' sorusuna Topbaş, ''İş kalkıp gelip buraya kadar mı dayandı? Onu anlamak mümkün değil. Bakalım. Nasıl bir şeydir, nedir, neden olmuştur? Orada ne vardır? Bunun detaylarını tarihçiler konuşur. Tarihçiler konuştuktan sonra bakılır. Bugüne kadar gelen tarih sürecindeki değerlendirmeler var. Orada böyle bir gerçekse, bunlar varsa, bakılır, o zaman değerlendirilir'' cevabını verdi.