BIST 10.605
DOLAR 32,25
EURO 35,03
ALTIN 2.483,95
HABER /  GÜNCEL

Sular 1 metre yükselince...

bayanlar için özel olarak oluşturulan tesettürlü bölümü ile basında gündeme gelen Karaburun Plajı bu görüntüsü ile dikkat çekiyor

Abone ol

Beyşehir Gölü’nde geçtiğimiz yıl turizmin hizmetine kazandırılan Karaburun Plajı yeni sezona merhaba demeye hazırlanırken, plajda geçen yıl kumsala kurulan su kaydırağının göl suları altında kalmış görüntüsü görenlerin ilgisini çekiyor.
screen-shot-2012-06-08-at-12.48.06-pm.png
Konya'nın Beyşehir ilçesindeki plajın işletme müdürü Ali Fidan gazetecilere yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl plajda bayanlar için özel olarak oluşturulan tesettürlü bölümü ile basında gündeme gelen Karaburun Plajı’nın havaların ısınması ile birlikte tatilcilere kapılarını açtığını söyledi. “Konya’nın denizi” olarak nitelendirdikleri Beyşehir Gölü’nün Karaburun Plajı’na geçtiğimiz yıl sıcaktan bunalan Akdeniz bölgesindeki illerden yerli turistlerin bile gelerek istifade ettiğini, hatta karavanlı yabancı turistlerin bölgeye ilgi göstermeye başladığını vurgulayan Fidan, “Burası aynı zamanda doğal bir de milli park. Yaz mevsiminde tatil için gittiği Akdeniz bölgesindeki illerde hem gece, hem gündüz saatlerinde aşırı sıcaklardan bunalan ‘orada nefes alamadık’ diyerek buraya gelen insanlar, ilçemizde gece ile gündüz arasında zaman zaman 20 dereceye ulaşan sıcaklık farkına bayılıyor. 

screen-shot-2012-06-08-at-12.47.58-pm.png

Gündüz yanıyorsunuz, ayağınızı kumlara basamıyorsunuz ama gece de mutlaka ceketle oturuyorsunuz. Tesisimizle ilgili en büyük eksikliğimiz tanıtım eksikliği idi. Bu yıl tanıtıma daha da ağırlık verdik. Konya il merkezinde tesislerimizle ilgili ev ev gezerek tam 200 bin tane broşür dağıttık. Bu yıl bölgemizde turizmde patlama bekliyoruz. Plajımızdan aynı anda 4-5 bin kişi yararlanabiliyor. Bu yıl geçen yıldan farklı olarak Konyalı oltacılar için de içerisinde soba olan ‘oltacı korunma evi’ diye adlandırdığımız evler yaptık. Ayrıca aktivite olarak su sporlarından yararlanılabilir. Jetski, çarpışan bot, banana, su kaydırağı, su zıp zıpı etkinliklerinden gün boyu istifade edebilir” dedi.

SU KAYDIRAĞI SULAR ALTINDA KALDI

Beyşehir Gölü’ndeki su seviyesinin yükselmesi ile birlikte bu yıl Karaburun Plajı’nın kıyıları ve kumsalının daha güzel bir görüntüye kavuştuğunu da belirten Fidan, “Suların yükselmesi ile birlikte su derinliğinde yaklaşık 1 metre yükselme oldu. Sular kıyıya 6-7 metre daha yaklaştı. Hatta, su kaydırağımız da yükselen sular nedeniyle göl suları içerisinde kalarak ilginç bir görüntü oluşturdu. Beyşehir Gölü’nde 1980’li yıllarda da böyle olmuştu. Ama çok sorun değil, sular çekilmesin de daha fazla çıksın. Bunun şöyle bir avantajı oldu. Dipdeki ince kumları kıyıya, ortaya çıkardı, pırıl pırıl oldu sular. Biz ondan çok mutluyuz. Su kaydırağının bu haline de çözüm var, şimdi çocuklar için şişme bir kaydırak getirdik, onunla oynayacaklar. Su altında kalan büyük kaydırak için de formül düşünüyoruz. Önce motor kısmını dışarıya alacağız, çünkü o da sular altında kaldı” şeklinde konuştu.

TESETTÜRLÜ BÖLÜMÜYLE ÜNLENEN PLAJ

Fidan, geçtiğimiz yıl plajda tesettürlü bayanlar için özel birkısım oluşturduklarını da anımsatarak şunları söyledi:

“Gelen istekler üzerine bu yıl en az 5 tane kısım kısım sadece bayanlar için bölümler daha yapacağız. Orada aile de olsa, eşi de olsa o tarafa bayanlardan başka kimse geçemeyecek. Şunu anladık ki, ‘tesettür’ diyoruz ama göle herkes bir şekilde giriyor. İnsanlar bizden şunu istiyor; ‘Ultraviyole ışınlarından yararlanmak için kuma yatmak istiyoruz‘ diyor. Bu bir eksiklikti, onun için bu bölümleri de hasırla çevireceğiz. Sadece bayanlar girecek. Plajımızda erkek ve bayanlar için geçen yıl küçük bir mescit de yapmıştık, bu sene ise küçük geldiğini düşündük ve onu da büyüteceğiz.”