BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.465,74
HABER /  GÜNCEL

Fransa büyüme tahminlerini düşürdü

Fransa Merkez Bankası ülke ekonomisi için büyüme tahminlerini düşürdü. Dün de Fransa'da işsiziliğin 2012'nin ilk çeyreğinde yüzde 10'a ulaştığı açıklanmıştı.

Abone ol

Fransa Merkez Bankası ülke ekonomisi için büyüme tahminlerini düşürdü.

Banka, Fransız ekonomisinin Nisan ve Haziran ayları arasında yüzde 0,1 oranında küçüleceğini tahmin ediyor. Bundan bir aydan az bir süre önce sıfır büyüme oranı olacağı tahmininde bulunulmuştu.

2012'nin ilk üç ayında Fransız ekonomisinde sıfır büyüme kaydedildi. Bir önceki çeyrekteyse yüzde 0,1 büyüme olmuştu.

Fransız Merkez Bankası'nın büyüme tahminlerini düşürmesi borç kriziyle boğuşan Euro Bölgesi'nde herhangi bir büyüme kaydedilmediğini gösteriyor.

Dün açıklanan resmi rakamlar, Fransa'da işsizliğin 2012'nin ilk çeyreğinde yüzde 10'a ulaştığını ortaya koydu.

Düşük talep

Euro Bölgesi içinde gözle görülür büyüme kaydeden az sayıdaki ülkeden biri olan Almanya'dan gelen rakamlar da, Nisan ayındaki ihracatın bir önceki aya kıyasla yüzde 1,7 oranında düştüğünü ortaya koydu.

Bu gerileme, art arda üç aydır süren kazanımları izliyor. Bununla birlikte Almanya'nın ihracatı, geçen yılın Nisan'ına kıyasla yüzde 3,4 arttı. Ülkenin Avrupa Birliği dışındaki ülkelere yaptığı ihracatta yüzde 10,3'lük artış kaydedildi.

Almanya'nın ithalatı ise, bir önceki aya kıyasla yüzde 4,8 oranında düştü.

Citigroup'da çalışan Juergen Michels, "Borç krizinin son dönemde tırmanıyor olması etkisini gösteriyor. Küresel düzeyde talebin azalması sonucu siparişler de düşüyor. Bu yüzden ihracatın gelecek aylarda daha da azalması bekleniyor ama ben tamamen bir çöküş yaşanacağı kanısında değilim" dedi.