BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.426,20
HABER /  GÜNCEL

Van sokakları çöpten geçilmiyor

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya gözaltına alınınca temizlik işçileri protesto için çalışmadı. Sokaklarda çöp dağları oluştu.

Abone ol

Van’da KCK'ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla dün başlatılan oturma eylemi bugün de devam etti. Çöplerin temizlenmediği şehir merkezinde ara sokaklardaki esnaf da kepenk açmadı. 

Van Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatı ile dün şehir merkezi ile ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda aralarında 6 belediye başkanı ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) eski Van İl Başkanı Cüneyt Caniş’in de bulunduğu 14 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltıları protesto etmek amacıyla dün belediye binasının önünde başlatılan protesto ve oturma eylemi bugün de devam ediyor.

Sabah saatlerinden itibaren Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan belediye binasının önünde oturan kalabalık BDP’nin seçim otobüsünde çalınan Kürtçe şarkılara eşlik ediyorlar. Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın üzerinde ‘İrademe dokunma’ yazısı posterini açan kalabalığa temizlik işçileri de ‘Bekir başkansız temizlik yapılmaz, başkanımızı istiyoruz’ pankartını açarak destek veriyorlar. Dünden beri Van’da çöplerin alınmaması üzerine ana cadde ve sokaklarda adeta çöp yığınları oluştu. Bazı ara sokaklarda ise yer yer iş yerlerinin kapalı olduğu gözlendi.