BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Topbaş Bağcılarda karanfil dağıttı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, seçim çalışmalarını Bağcılar’da sürdürdü.

Abone ol

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Bağcılar’da…
Bağcılar’da vatandaşlarla buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bakarsan bağ olur denilen Bağcılar, gerçekten çamurdan, çukurdan kurtuldu ve tertemiz, yaşanabilir bir ilçe oldu. Şimdi Bakırköy’ü, Kadıköy’ü, Avcılar’ı ve Beşiktaş’ı istiyoruz. Bağcılar bu ilçelerden çok daha gelişmiş bir merkez” dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı Necati Karagöz ve AK Parti ilçe teşkilatıyla birlikte ilçenin cadde ve sokaklarını gezen Başkan Kadir Topbaş, vatandaşlara karanfil dağıttı ve esnaf ziyaretlerinde bulundu. Gezisine daha sonra seçim otobüsüyle devam eden Başkan Kadir Topbaş’a Bağcılarlı vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu ve hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini belirtti.

“Çöpü, çukuru ve çamuru biz bitirdik…”
AK Parti Kadın Kolları tarafından Bağcılar Halk Sarayı’nda düzenlenen programa katılan Kadir Topbaş, “İstanbul seninle gurur duyuyor” tezahüratları arasında kürsüye çıkarak, partililere ve vatandaşlara hitap etti. Seçim sürecinde şehrin birçok ilçesini, mahallesini, cadde ve sokaklarını yeniden dolaşma imkanı bulduğunu belirterek, “Yönetim anlayışı olarak da hep halkın arasında olmayı, halkın sorunlarını dinleyerek yerinde çözmeyi prensip edinmiş biriyim. Şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki; İstanbul’un her bölgesinde ayak izlerimiz var. Görev sürem boyunca İstanbul’un en uç noktalarına gitme, dolaşma, dinleme imkanı buldum. İlk defa gideceğim yerler yok. En az birkaç kez gittiğim yerler var. Bağcılar benim için çok anlamlı bir ilçe. Çünkü 1993-1995 yılları arasında Bağcılar’da Feyzullah Kıyıklık’ın belediye başkanı olmasıyla birlikte ile birlikte 2 yıl partimin ilçe başkanlığını yaptım. Çoğu yerde çizmelerle dolaştığımızı çok iyi hatırlıyorum” diye konuştu.

Bağcılar’ın o dönem çamur, çöp, çukur hatıralarıyla dolu olduğunu hiç unutmadığını vurgulayan Başkan Topbaş, şöyle konuştu; “Feyzullah Bey’in başkan seçildiği 1992 yılı kısmi yerel seçimlerinin ardından parti örgütlerinden çöp yığınlarını kaldırmak adına destek amaçlı birçok mahalleden insanlarımızın kamyonlarıyla ya da kendileri gelerek nasıl çalıştıklarını, o çöpün tozunu nasıl yediklerini, tozlar rüzgardan insanların üstlerine dökülmesine rağmen gülerek ve heyecanla işlerine nasıl devam ettiklerini hatırlıyorum. Bağcılar’da çöp devri böyle kapanmıştı. Bunları ben yaşadım. Hemen her mahalle teşkilatının toplantılarına katıldım. Gece geç saatlerde eve gittim. O dönem İstanbul’da bizim yönetimimizde olan 6 ilçe bizi Büyükşehir’e taşıyacaktı. Bu anlayışla gece gündüz çalıştık. Lokman kardeşim benim yönetimimde gençlik kollarındaydı, sonra Feyzullah Bey’in yardımcısı oldu. Bugün belediye başkanı ve yeni dönem için adayımız. Yani çekirdekten geliyor. Bağcılarlılar dönem o çok büyük coşku ve destekle bizi bağırlarına bastılar, bu başarıya imza atmamız böyle mümkün oldu. 2 yıl sokak sokak dolaştık, çamurları çiğneyerek sizlerle buluştuk. Bağcılar gerçekten bağ oldu. Sayın Başbakanımızın yerel yöneticilik atılımıyla Bağcılar’da, Bahçelievler’de, Güngören’deki çalışmaları görerek İstanbullular sayın başbakanımızı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçti.”

"Bakırköy ve Kadıköy ancak bizim elimizde işlenir…”
İstanbul’da kadınların kovaları, bidonları gecenin bir saatinde doldurmaya çalıştığı günleri, İstanbul’un çöpe teslim olduğu yılları iyi hatırladığını ifade eden Topbaş, geçmişte akşam saatlerinde İstanbul’a hava kirliliğinin kara bir bulut çöktüğünü, çamaşırları asınca kir pas içinde toplandığını dile getirerek, “İşte geçmişte yerel yönetimlerin yönetim anlayışı buydu. Bunları hepimize yaşattılar. Gençlerimize bugünleri sizler hatırlatınız. Nasıl bir yaşama mahkum edildiğinizi hatırlatınız. Bakırköy’de ve Kadıköy’de yaşayanlar gelsinler Bağcılar’a bir baksınlar. Bağcılar bugün Bakırköy’den de Kadıköy’den de Avcılar’dan da çok daha gelişmiş bir ilçe. Her yerde sağlık ocakları var, güvenlik kameraları var. Ara sokaklara kadar aydınlatılmış. Bakırköy’de hırsızlık var, ama Bağcılar’da yok. Bağcılar AK Parti hizmet anlayışıyla İstanbul’un çok müstesna bir ilçesi haline geldi. İstanbul’da da biz hayaller satmıyoruz. Halkımızın bir takım umutlarıyla oynamıyoruz. Hizmet üretiyoruz” diye konuştu.

Zeytinburnu-Bağcılar Raylı Sistemi’ni kendi dönemlerinde tamamlayarak açtıklarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beşiktaş ve Bakırköy’den gelecek hatla ilçeye her noktadan erişim imkanı sağlanacağını söyledi. Bu yatırımların gerçekleşmesiyle Bağcılar’ın İstanbulluların özellikle yaşamak istediği bir yer olacağına işaret eden Başkan Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “İstanbul’a bir sevdamız var. Bu seçimde Bakırköy’ü istiyoruz, Avcılar’ı istiyoruz. Beşiktaş’ı istiyoruz. Kadıköy’ü istiyoruz. Şişli’yi istiyoruz. Büyükçekmece’yi istiyoruz. Bu ilçeler ancak bizim elimizde işlenir. Bizim problemleri çözen bir yönetim anlayışımız var. Kaç yıldır bu ilçelere ne yapıldı? Bütün büyük projelerden biz bahsediyoruz. Bu ilçeleri yıllardır hangi mesafeleri aldı. Çok kıymetli belediye başkanı adaylarımız buralarda hizmet edecek. Bu ilçelere bugüne kadar gelen metro, metrobüs ve sahil düzenlemeleri gibi büyük hizmetleri de hep biz götürdük. Takım tutar gibi bir partiyi tutmak yerine bizim hizmetlerimizi İstanbul’un her noktasında görmek istiyorsanız ne olur AK Parti deyin. Yıllar heder oldu gitti, ne kazandı o ilçeler? ‘Hizmetin sizin için yapıldığı bir yerel yönetim ancak AK Parti ile mümkün’ diyorum. İstanbul’a 5 yılda 25 milyar TL yatırım yaptık ve İstanbul’un yaşam alanları çok farklı bir boyuta geldi. Bu seçimlerde İstanbul’un her ilçesinde çok farklı, başarılı sonuçlar çıkacağına yürekten inanıyorum. Siz partili kardeşlerimiz biliyorum kapı kapı dolaşarak bizleri anlatıyorsunuz. Bütün maniplasyonlara rağmen, sandıkta siz konuşacaksınız. Son süz sizin. Son sözü siz söyleyeceksiniz. Sandıkta halkımız konuşacak. Bu milletin değerlerine sahip çıkmayanların, değerlerine sahip çıkmayanlara seçimde gerekli cevabı vereceksiniz. Biz istiyoruz ki siyaset erdemli ve temiz olsun. Bunun için sizlerden yetki istiyoruz. Bizim tarlada izimiz var hamd olsun. Yaptıklarımız bizi anlatıyor. Gücüm yettiğince bana verilen bu emaneti hizmete dönüştürmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bize bu kadar önemli bir şehri yönetim yetkisini veren ve bugün yine desteğini esirgemeyen İstanbullulara teşekkür ediyorum. Bu hiçbir parayla ölçülemeyen bir değer.”

“Kaliteli ve seviyeli bir seçim yaşanmasını istiyoruz…”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bu dönem Bağcılar’a 655 milyon TL yatırım yaptıklarını anlatan Kadir Topbaş, “Metroya ve metrobüse baktığınızda, işgal edilen temizlediğimiz sahillerde piknik yaparken, semt konaklarında ve sağlık ocaklarında bizleri hatırlayacaksınız. Biz her zaman sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Tarihten geçmişten ders almayan siyasilere yeni bir ders verme zamanıdır diyorum. Siyasetlerini gözden geçirmek zorunda kalacaklar. Hatta bazı siyasiler ‘bizi de dikkate alın, biz de varız’ diye mesnetsiz konuşmalar yapıyorlar. Sayın Başbakanımızla 37 yıldır siyasetin içinde olan biri olarak, bu dönem yerel seçimlerde bir seviye kaybını görmekten büyük üzüntü duyuyorum. 2004’te böyle değildi. Siyasi partilerinin adaylarının seçim çalışmaları gayet kaliteliydi. Bu dönem maalesef medyamızın da bazı noktalardaki farklı tutumları nedeniyle olacak ki, reyting ve pirim vermek adına bu seviyenin düştüğünü görmekten büyük üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyoruz. Çünkü neticede siyasi partiler şehrimize ve ülkemize hizmet etmek için var. Vatandaşımızın ve ülkemizin kaynak ve emanetini kullanmak adına yetki istiyoruz. Bunu isterken gelişmiş dünya değerlerine ve etik kurallara dikkat etmek gerekir. Bazı siyasi partilerde kendilerinden söz ettirebilmek pahasına, medyada yer tutabilmek pahasına iftira hak getire… Yani hiç yüksünmeden ‘ben söyleyeyim düzeltsinler, cevap versinler’ diye konuşuyorlar. Böyle bir mantık olmaz, bunların doğrulukları araştırılarak ortaya konulması lazım” şeklinde konuştu.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı: Bağcılar, Büyükşehir’in çalışmalarıyla metrokent olacak

Toplantıda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı da Bağcılar’daki değişim ve dönüşümün temelinde kamu kuruluşlarıyla ve halkıyla bütünleşmiş bir ekibin gücü var olduğunu belirterek, şöyle konuştu; “Bu ekibin başındaki lider İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’tı. Burada birçok projelere imza attı. Şu anda içinde bulunduğumuz halk sarayının projesi de bizzat sayın başkanımızın kaleminden çıktı. Bağcılar’da yapılan tüm okul arazileri bizim belediyemiz tarafından tahsis edilmiştir. Bağcılar’daki tüm okullar kameralı güvenliklidir ve 22 sağlık ocağımız var. İBB bu yıl 2 gençlik merkezi inşa ediyor. İSMEK’in el emeği göz nuru eserleri Bağcılar Metro İstasyonu’nun olduğu yerde yapılacak çarşıda satılacak. Burada çocuk kreşlerinden, spor salonlarına, restoranlara, cep sinemasına kadar her şeyi olan bu solonu inşallah 2 aya kadar sizlerin hizmetinize açacağız. Şu anda hizmet nedeniyle şantiyeye dönüşmüş bir Bağcılar var. Gelecekte kongre merkezine dönüşecek ilçemizde bunun çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Bağcılar’da planlanmış 3 ayrı metro hattı var. İnşallah 29 Mart’ta İstanbul’dan bir güneş doğacak ve o güneşin en çok parlayacağı yer Bağcılar olacak.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediyenin şirketleri ile ilgili iddialarına tek tek yanıt verdi. Topbaş'ın Bekaroğlu'na da bir cevabı vardı:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''yerel seçimlerde bu dönem İstanbul'da bir seviye kaybını görmekten üzüntü duyduğunu'' bildirdi.
Seçim çalışmaları kapsamında Bağcılar'da esnaf ziyaretinde bulunan Topbaş, vatandaşlara karanfil dağıttı. Burada bir restoranda konuşan Topbaş, seçim sürecinin devam ettiğini ve bu süreçte şehri ciddi olarak dolaşma fırsatı bulduğunu söyledi.
Topbaş, halkın arasında olmayı prensip edindiğini, Bağcılar ilçesinde de kendi ayak izlerinin bulunduğunu dile getirdi.
Bağcılar'ın kendisi için çok anlamlı bir yer olduğunu ifade eden Topbaş, Bağcılar'ın çamurdan kurtarıldığını, İstanbul'un en eski ilçelerinden daha temiz hale getirildiğini belirtti.

Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bu seçim sürecinde siyasi partiler stratejilerini geliştirmişlerdir. Vatandaşımız da yaptıklarımıza, yapmakta olduklarımıza bakacak, değerlendirme yapacak. Bu dönem yerel seçimlerde İstanbul'da bir seviye kaybını görmekten üzüntü duyuyorum. Bu dönemde, medyamızın da bazı noktalardaki tutumları sebebiyle olacak ki prim vermek adına bu seviyenin düştüğünü görüyorum. Neticede ülke adına, söz sahibi olmak adına partiler var. Yetki istiyoruz ama bunu isterken, gelişmiş dünya değerlerine ve etik kurallara dikkat etmek gerekir. Kendilerinden söz ettirmek pahasına 'Ben söyleyeyim, cevap versinler', böyle bir şey olmaz.''

-BELEDİYENİN ŞİRKETLERİ-
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir hesap uzmanı olduğunu anımsatan Topbaş, şunları kaydetti:
''Ama hesaplarında dahi tutarlı olmadığını gördük. Üç gün medyada yer tutturuldu. 'Geri sayım başladı', 'Başkan açıklasın, yoksa ben açıklayacağım' dedi. Bir A4'de neyi açıkladı? 23 şirketten 20'si kar etmiş, 3'ü zarar etmiş, bunu açıklıyor. 3 tane zarar var, Sağlık A.Ş, BİMTAŞ, Konut A.Ş... Sağlık A.Ş'nin kar etmesi beklenir mi? Kılıçdaroğlu, ya hesap bilmiyor ya da demagoji yaparak insanların zihinlerinde soru işareti oluşturmak istiyor. BİMTAŞ depremle ilgili çalışmalar yürüten bir şirket. Kar mı etmesi lazım? Konut A.Ş'nin doğru dürüst hiç faaliyeti yok. Toplamda 17 milyon liralık zarar. Bizim diğer şirketlerimize baktığımızda marka olmuş, uluslararası ticarete girmiş, sektör mantığıyla çalışan şirketler. 'Sayıştay denetimine tabi olsun'muş. Milletvekilisiniz, parlamentoya önerge verdiniz mi bunlar Sayıştaya tabi olsun diye? Onların kendi Ticaret Kanunu çerçevesinde, kendi denetim sistemi içinde denetlendiğini ya gayet iyi biliyorsun veya bilmiyorsun demek lazım. Bilmediğin için zihinlerde soru işareti oluşturmaya çalışıyorsun veya bilerek kurnazlık yapıyorsun.''
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iç ve dış borçlarının 1 milyar 534 milyon dolar olduğunu ve bu borçların 2018-2028 yılları arasında ödeneceğini bildiren Topbaş, bütün devletlerin, milletlerin, şirketlerin böyle borçları olduğunu, hatta bu rakamın Anadolu'daki illerde bile görülebildiğini belirtti.
Topbaş, bu borçlanmanın gelişen, iş yapan şirketlerin aktif hayatında normal olduğunu, bunların ciddi rakamlar olmadığını vurguladı.

''İSPARK'IN DÜNYADAKİ TİCARİ DEĞERİ NEDİR?''
Kadir Topbaş, İstanbul'da daha önce otopark konusunda ''değnekçilik'' olayı yaşandığını anımsatarak, İSPARK'ın çok başarılı hizmet verdiğini dile getirdi. ''Bugün ben soruyorum, İSPARK'ın dünyadaki ticari değeri nedir?'' diyen Topbaş, Kılıçdaroğlu'ndan bu sorunun yanıtını beklediğini, cevap gelmemesi halinde kendisinin açıklayacağını söyledi.
Topbaş, her alanda bu kente bir şeyler kattığını ama medyadan ''Sağol'' diye bir manşet görmediğini kaydetti.
Saadet Partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Bekaroğlu'nun dün katıldığı bir televizyon programında kendisine soru yönelttiğini anımsatan Topbaş, şöyle devam etti:
''İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 5 yıllık toplam tanıtım giderleri 60 milyon lirayı bulmuyor. Ama çıkıyor, koskoca adamcağız televizyonda '500 trilyon' diyor. '500 trilyonun başına akrabasının gelinini nasıl koydu?' diyor. Burcu Topbaş, yeğenimin eşi. Belediyede kreatif olarak çalışıyor. İmza hakkı yok. Biz tanıtım adına ajanslara iş vermiyoruz. Hiçbir ihaleye, akçeli işe karışımı yok. Keşke onun gibi birkaç insanım daha olsa. Biz 5 yılda yaptığımız 60 milyon lira civarındaki çalışmaları ajanslara vermiş olsaydık, kat be kat geçerdi. Tanıtım alanları geçmişte rant alanları olarak kullanılmıştı ama bizde bu yazmaz.''
Topbaş'a, esnaf ziyareti sırasında Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve İlçe Başkanı Necati Karagöz ve İlçe yönetimi de eşlik etti.