BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.410,05
HABER /  GÜNCEL

Terbiyesi müsade etmedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kendisine "adam olamamış" diyen Baykal'a cevap verecekti ama terbiyesi müsaade etmedi.

Abone ol

İktidarla muhalefetin seçim mitinginden atışmaları sürüyor. CHP lideri Deniz Baykal'ın düello çağrısına olumlu yanıt vermeyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ona "kırk fırın ekmek ye de gel" demişti. Bunun üzerine Baykal dün "İktidar olmuşsun ama adam olamamışsın" diye yanıt vermişti. İşte bu söz Erdoğan'ı çileden çıkardı. "Sana cevap verirdim ama terbiyem müsait değil" dedi.

 BAYKAL NE DEMİŞTİ?
Erdoğan'ın kendisine "40 fırın ekmek ye de gel" sözlerine kızan Baykal, "Bak sen iktidar olmuşsun ama adam olamamışsın. Bana öyle geliyor ki kırk fırın ekmek yesen de adam olamazsın. Çünkü sen ne söylediğinin farkında değilsin, bir gün bir şey söylüyorsun ertesi gün bambaşka bir şey" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisince Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde Baykal'a cevap verdi:

SANA CEVAP VERMEYE TERBİYEM MÜSAADE ETMEZ

'Sayın Baykal, dün Sinop'ta şahsımla ilgili bazı ifadeler kullanmış. Sayın Baykal, beni bu makama sen getirmedin. Beni bu makama milletim getirdi. Fakat, senin bu milletle aran yok ki. Sen bu millete televizyondan bakarsın. Televizyondan bakınca millet görünmez. Millet, burada görülür burada. Benim aldığım terbiye, benim aldığım edep dersi sana cevap vermeye müsaade etmez. Yoksa, sana çok iyi cevabı veririm ama siyaseti bıraktıktan sonra. Bu makamda değil."

YASAL HAKKIMI KULLANACAĞIM

Bu makamı bana emanet eden milletime bu denli saygısızlık yapan bir insanı da hukuk devleti ülkemde tabii ki yasal haklarımı kullanarak hukuka götüreceğim. O ayrı mesele. Çünkü, bu milletin emanetini taşıdığımız her günü, her saati, her anı bu şuura sahip olarak geçirdik. Her geldiğimizde sizin karşınıza alnımız ak, başımız dik olarak çıktık.

BAYKAL: ARKAMDAN ATIP TUTMA KARŞIMA ÇIK

Erdoğan bu sözleri söylerken Baykal da Adıyaman Mustafa Yücel Özbilgin Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşuyordu. Baykal düello teklifini yineledi:

"Kendi düzenlediğin mitingde arkamdan atıp tutma, benimle bir derdin varsa benimle ilgili bir şikayetin varsa meydanlarda miting düzenleyip taşıdığın kalabalıkların önünde benim aleyhimde konuşma. Kendine güveniyorsan çık karşıma televizyonda konuşalım. Kendine güveniyorsan televizyona çık, milletin önünde, 70 milyonun önünde konuşalım. Bakın buraya geldiği zaman beni meydanlara çağırmıştı. Kalktım geldim. İşte Adıyaman'dayım. İşte Adıyaman, işte Cumhuriyet Halk Partisi" dedi.

''BAYKAL DİNLESİN''

Meydandakilerin, ''Vur vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin'' sloganları üzerine Erdoğan, ''Gerek var mı? 29 Martta gereğini yapacaksınız siz'' dedi.

Erdoğan, bir vatandaşın kendisini Viranşehir'e davet etmesi üzerine, 67 vilayete gideceğini, seçimden sonra bu ilçeye gideceğine dair söz vererek, şöyle devam etti:

''O mayınlar bugün artık çukurlardan çıkıyor. Provokasyonlar, karanlık planlar, kirli projeler çukurlardan çıkıyor. Dün Sinop'ta konuşuyor Sayın Baykal, onun şahsımla ilgili kullandığı ifadeleri ben onun için kullanmayacağım. Çünkü benim aldığım edep dersinde, terbiye dersinde bu tür bir siyasi partinin liderine, o dille konuşmak yok. Bulunduğum makam da zaten o dille konuşmaya müsaade etmez. Ama ben Sayın Baykal'a şunu söylüyorum; Benim milletim adam gibi adamı başbakan yapar. Bunu bilmesi lazım. Ah Sayın Baykal ah. Televizyondan konuştuğunda zaman millet seyrediyor, sen milleti göremiyorsun. Gel burada konuş da bak millet ile göz göze gel de millet ne diyor. Aslolan o...