BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

TOKİ'den Elazığ'a özel ev-ahır

İllerin coğrafi yapıları ve kültürlerine göre ev inşa etmeye başlayan TOKİ Elazığ depremzedeleri için de özel bir proje geliştirdi.

Abone ol

Elazığ Valisi Muammer Erol, TOKİ'nin depremzedeler için yaptıracağı konutların, vatandaşlardan gelen istekler doğrultusunda ev-ahır konseptinde olacağını bildirdi.

Vali Erol, yaptığı yazılı açıklamada, depremzedelerin ikamet etmeleri için TOKİ tarafından Okçular köyünde 140, Kayalık ve Yukarıdemirci köylüleri içinde Kovancılar ilçe merkezinde 392 konut yapılacağını belirtti.

Depreminin ardından başta Okçular köyü olmak üzere depremde hasar gören yerleşim yerlerinde yapılan araştırma, tespit ve zemin seçimi gibi işlemlerin ardından TOKİ tarafından Okçular'da 140 konut için ihaleye çıkıldığını ifade eden Erol, Kayalık ve Yukarıdemirci köyleri için de köylülerin talepleri doğrultusunda Kovancılar ilçe merkezine 392 konut yapılacağını duyurdu.

Kovancılar'da 32 derslikli bir okul ve 1 caminin yapılmasının da planlandığını bildiren Erol, şunları ifade etti:

''Depremin ardından deprem bölgesinde başlatılan hasar tespit işlemleri ile ilgili resmi süreç halen devam ediyor. Askıya çıkarılan hasar tespit raporlarına itirazı olan vatandaşlar, itirazlarını belirli süre içerisinde yapabilirler. TOKİ tarafından yapılacak evler, vatandaşlardan gelen istekler doğrultusunda ev-ahır konseptinde olacak.''

Erol, konutların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı gibi Ramazan Bayramı'na kadar bitirilerek hak sahiplerine teslim edilmesinin de hedeflendiğini kaydetti.