BIST 10.264
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.392,58
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Cam kavanozdaki iş umudu

Edirne Belediyesinin yaklaşık 6 ay süreyle çalıştıracağı 17 işçi kontenjanına 10 katı başvuru yapıldı. İşçiler kurayla seçildi.

Abone ol

Edirne Belediyesi'nin yaklaşık 6 ay süreyle çalıştıracağı 17 işçi kontenjanına 181 başvuru gerçekleşti.

Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR)'nun 2010 yılında toplum yararına çalışma programından faydalanmak üzere Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü iki proje geliştirdi. Buna göre, 5 ay 28 gün Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nde 8, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde 9 işçi istihdam edilecek.

Alınacak işçi sayısından çok daha fazla başvurunun olması nedeniyle Edirne Belediyesi noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Kura çekimi öncesinde işe alınma umuduyla gelen geçici işçi adayları belediye nikah salonunda yerini aldı.

Kura çekimine katılan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere, belediyenin alacağı işçi kontenjanına başvuruların yüksek olduğunu, bu nedenle adayların seçiminin noter huzurunda kurayla yapıldığını söyledi.
Alınacak işçilerin daha temiz ve güzel bir Edirne için katkı sağlayacağını belirten Akdere, çalışamaya hak kazananan işçilerin belediye sınırları içerisindeki boş alanlar, okul, cami, mezarlık gibi kamu kullanımı veya yaşam alanlarında yer alan yerlerde gözü rahatsız eden otları, çevre sağlığını tehdit eden çöplerin temizlenmesinde çalışacaklarını söyledi.

Yapılan kura çekiminde ismi asıl listesinde çıkanlar 6 aylık bir süre bile olsa işe girmenin sevincini yaşarken, ismi çıkmayan bazı şahıslar ise belediye yetkililerine itiraz etti.