BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.416,60
HABER /  GÜNCEL

Mardin Valisinden Paskalya mesajı

Mardin Valisi Hasan Dururer hristiyanların en önemli bayramlarından biri olan Paskalya Bayramı için mesaj yayımladı.

Abone ol

Mardin Valisi Hasan Duruer, Paskalya bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlarak, ildeki Süryanilerin bayramını kutladı.

Duruer, mesajında, bayramların dini inanıştan doğan, ortak değerler etrafında kenetlenmeyi sağlayan, küskünleri barıştıran, yardımseverliği pekiştiren nadide günler olduğunu vurguladı.

Mesajında, ''Dini bayramlara önem kazandıran, anlam veren özelliklerin en önemlisi, yakınlaşma duygularının pekişmesi, ortak değerler etrafında kenetlenme, karşılıklı hoşgörü, saygı ve sevgi ortamının olmasıdır'' diyen Duruer, şunları kaydetti:

''Yüzyıllardır bu coğrafyada, Kürdü, Türkü, Arabı, Müslümanı, Hristiyanı ve Yezidisi ile bir arada yaşayan vatandaşlarımız, dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir hoşgörü örneği sergilemektedir. Bu vatanın ayrılmaz bir parçası olan Süryani vatandaşlarımız, Müslüman vatandaşlarımız ile bu topraklar üzerinde aynı gelenek ve görenekleri, aynı sevinç ve üzüntüleri ile şanlı bir tarihi paylaşmaktadır. Her yerde iki dini bayram kutlanırken, ilimizde Müslüman vatandaşlarımız iki, Süryani vatandaşlarımız iki olmak üzere dört bayram kutluyoruz. İlimizde dini bayramların, geçmişten gelen tarihsel ve kültürel zenginliği; bu coğrafyada yaşayan vatandaşlarımıza, tarihe ve kültürel zenginliğe tanıklık etme ayrıcalığını sağlamıştır. Bu duygularla Mardinli Süryani vatandaşlarımızın 'Paskalya Bayramı' nı kutlar, bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini temenni ederim.''