BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

PTT'den iki turiste sert tepki!

Fethiye PTT şubesinde 2 turistin çeklerinin verilmediği iddiasına PTT Müdürü Osman Tekin sert tepki gösterdi.

Abone ol

Turistlerin Fethiye’de yayınlanan İngilizce bir gazetede yurt dışından gelen çeklerinin PTT’de olduğu ve verilmediği şeklinde demeç vermesi üzerine açıklama yapan Osman Tekin, “Ellerinde postanın gönderildiğine dair hiçbir belge yok. Kendileri geldiler izah ettim.
Teşekkür edip gittiler. Ardından gazeteye demeç vermişler” dedi.

Fethiye’de yayınlanan İngilizce bir gazetede Fethiye PTT’si tarafından postasının verilmediği şeklinde bir haber üzerine konuşan PTT Müdürü Osman Tekin olayı yalanladı. Turistlerin kendilerine gelerek böyle bir durumun olduğunu anlattıklarını açıklayan Tekin “Kendileri ile uzun süre sohbet ettik. Ellerinde böyle bir postanın veya çekin gönderildiğine dair hiçbir belge yok. Ben yinede iyi niyetli şekilde olayı araştıracağımı, postayı bizzat takip edeceğimi söyledim” dedi. “Hatta yurt dışından ülkemize girmiş mi diye kontrollerine başladım” diyen Tekin, “Kendileri bana teşekkür edip gittiler. Ardından bir kez daha geldiler. Otogar şubesinde kendilerine kötü davranıldığını beyan ettiler.

Tarif ettiklerine göre görevli memuru aradım. Görevli memur böyle bir olay yaşanmadığını kaldı ki o gün öyle birileriyle hiç konuşmadığını beyan etti. Bende yüzleştirmek üzere ofise çağırdım. Bunu duyan turist kişiler acil şekilde kalkarak biz 14.30’a geleceğiz diyerek kalktılar. Bir daha da gelmediler. Şimdi bu haberi görünce şok oldum. Biz böyle bir gönderi olsa neden sahiplerine ulaştırmayalım” dedi. Haber üzerine yasal süreci başlatacaklarını belirten Osman Tekin, PTT Avukatlarının konuyu incelediklerini ifade etti.

SİGORTA PARASINDAN YARARLANMA ŞÜPHESİ

Çeşitli kaynaklardan alınan bilgilere göre yurt dışından gönderilen postaların kaybolması halinde sigortadan bedelinin tahsil edilebildiği öğrenildi. Eğer 2 turist bunun gönderildiğini veya kaybolduğunu kanıtlayabilirse sigortadan para alabileceği belirtildi. İngilizce gazeteye demeç veren turistlerin şimdide imza kampanyası başlatacağı öğrenildi.