BIST 10.479
DOLAR 32,25
EURO 34,90
ALTIN 2.429,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gölbaşında oturanlar bu yaz rahat edecek

Gölbaşı Belediyesi yaz aylarında büyük şikayet konusu olan sivrisineklerle mücadeleye hız verdi.

Abone ol

Gölbaşı Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Sivrisinek ve Sinek ile mücadeleye tam hız verdi.

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte yeşil alanlara saklanan ‘Kromik’ denen sinek çeşidi, aniden ortaya çıktı ve binalara ve çevreye yapışmaya başladı. Bunu gören Gölbaşı Belediyesi hemen harekete geçerek Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortaklaşa bir ilaçlama mücadelesi başlatıldı. Sinekle mücadele yaz ayların sonuna kadar devam edilecek.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı; Kış aylarında saklanan ‘Kromik’ denen sinek çeşidi Bahar aylarının gelmesiyle birlikte saklandığı ortamdan çıkarak çevreye saldırmaya başladı.Ama Bu tür sineklerin her yıl bu mevsimde çıktığı ve ömrünün en çok 10 günlük süreyle sınırlı olduğu ancak cansız ve yapışıp kaldığı için vatandaşlarımız bundan çok rahatsız oldular. Gölbaşı Belediyesi olarak bu duruma hemen müdahale ederek Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortak bir çalışma yürüterek şuanda sivrisinek ve sinekle mücadelemiz gece gündüz çalışan ekiplerimiz sayesinde hızlı şekilde devam ediyor.

Daha önce Sivrisinek ve sinekle mücadele sıcak sisleme (Duman) ile yapılmaktadır. Ve vatandaşlarımız ilaçlama yapılıyor sanıyordu. Şimdi ise daha etkili olan soğuk ULV denen püskürtme sistemi kullanıldığından pek fazla dikkat çekmemektedir ve İlaçlama yapılmıyor sanmaktadır. Ama Sivrisinek ile mücadelemiz Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gölbaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğümüze bağlı toplam 4 adet ilaçlama aracı ve 10 kişilik elle mücadele ekipleri tarafında gece gündüz devam ediyor" dedi