BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Timesın Kürt saçmalığı

Washington Times gazetesi, Andrew Borowiec imzalı Kürtlerle ilgili tuhaf bir habere imza attı.

Abone ol

AKP Hükümetini "İslamofaşist" olmakla suçlayan Washington Times gazetesi, Türkiye’deki Kürtler’in özerklik için bastırdığını savundu. Gazete, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürtler’e "dağ Türkü" dediğini de iddia etti.

Milliyet'in internet sitesinde yer alan yazıya göre Andrew Borowiec imzalı haberde, "Kürt sorunu uzmanı" Fransız Jean-Francois Perouse’un, "Türkiye’deki Kürtler’in ekonomik ve siyasi olarak marjinalleştirildiğini, Türkiye Cumhuriyeti’nde ikinci sınıf vatandaş vatandaşı haline geldiğini ve şiddete eğilimli olduğunu" söylediği aktarıldı.

Gazete, Türkiye’deki Kürtler’in "özerlik" arayışında olduğu ve bu yönde bastırdığını öne sürdü. Türkiye’de yaklaşık 8 milyon Kürt’ün bulunduğu belirtilen haberde, Türkiye’nin Kürt kimliğini resmen kabul etmediği ve onlara "dağ Türk’ü" dediği de iddia edildi.

"ERDOĞAN DAĞ TÜRK’Ü DİYOR"

Haberde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da bazı reformlar yapma sözü verdiği belirtildi. Ancak haberde Erdoğan’ın, "Onlar nefret ve düşmanlıktan faydalanmaya çalışırken biz dağ Türkleri için daha çok yol daha çok hastane, daha çok okul ve işyeri yapacağız. Daha çok özgürlük, daha çok demokrasi daha çok refah, hak ve adalet getireceğiz" dediği iddia edildi.

Türkiye’nin Kürtler’in bazı taleplerini yerine getirme arayışları çerçevesinde özel televizyon kanallarında Kürtçe yayına izin verdiği belirtilen haberde, ancak bu yayınların günlük 45 dakika ile sınırlandığı ve yayınlarda Kürtçe öğretiminin yapılamadığı ayrıca bütün yayınlara Türkçe altyazı koymanın zorunlu olduğu ifade edildi.

"KÜRTLER ARİ IRK"

Kürtler’in "ari ırk" olduğu da iddia edilen haberde, Kürtler’in beyaz ırk olarak sınıflandırılabileceğini ve Hint Avrupa dil ailesine ait bir dil konuştukları belirtildi. Haberde Kürtler’in Milattan önce 7’inci yüzyıldan bu yana Anadolu topraklarında yaşadığı ifade edildi.

1924 yılından bu yana Kürtler’in 29 şiddet içeren
isyana kalkıştığı belirtilen haberde bugün de "pek çok Kürt’ün hapiste olan bir lidere, Abdullah Öcalan’a bağlı olduğu" öne sürüldü. Öcalan’ın PKK’ya liderlik ettiği "1984’teki son isyanı başlattığı" ifade edilen haberde, Öcalan’ın 37 bin ölümden de sorumlu tutulduğu aktarıldı. Washington Times gazetesi, 1999 yılında idam cezasına çarptırılan Öcalan’ın cezasının Avrupa Birliği’ne uyum yasaları çerçevesinde 2002 yılında ömür boyu hapse çevrildiğini belirtti.