BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.496,77
HABER /  SPOR

Ali Şen Mecburlar dedi

F.Bahçe’nin eski başkanı Şen, derbinin kaybedilmesi halinde taraftarın hesap soracağını söyledi.

Abone ol

Bugün ligde Beşiktaş ve Trabzonspor'un iddiası yok. Galatasaray ise inanılmaz bir hırsla buraya geldi. Fener'in rakibi yok. Fenerbahçe'nin kalan maçlarını kazanıp iki kupayı da alması gerekir. Aksi halde kulübün finansörü taraftar hesap sorar..

* Fenerbahçe 6 puan önde yarışı götürürken, Galatasaray'ın 3 puan gerisine düştü. Kritik derbi hakkında neler düşünüyorsunuz?
Fenerbahçe'nin bugüne kadar kaybettiği puanlar, bu kadroya, bu geliri olan kulübe, bu stat ve bu tesise sahip olan kulübe yakışmadı. Fenerbahçe nin ligde 4 maçı, kupa da da iki maçı var. 6 maçı da kazanırsa her iki kupayı alır. Kazanmazsa, ayıp olur. Bugünkü Süper Lig'de Fenerbahçe'nin rakibi yok. Galatasaray, futbolcuların inanılmaz hırsıyla bu noktaya geldi.

* Ancak Fenerbahçe, iki kupayı da kaybedebilir. O zaman ne olur?
Bugün ligde Beşiktaş yok, Trabzonspor yok, ligin güçlü takımlarının 4'ü düşme potasında. Fenerbahçe için en kolay yıl, bu yıl. Avrupa'da sıfır. UEFA Kupası'na kalan takımların hiç biri Fenerbahçe'den güçlü değil. Orada yoksun. Türkiye'de de ligi ve kupayı alamazsan Aziz Yıldırım'ın başı ağrır. Çünkü taraftarlar ve Fenerbahçeliler, ayda iki üç defa Fenerbahçe ürünü alıyorlar. Stadı dolduyorlar. Fenerbahçe yi finanse ediyorlar. Finansörler verdikleri paranın faizi olarak başarı ve kupaları bekliyorlar. Şampiyonluklar gelmezse finansör olan taraftarlar hesap sorar.

* Derbi maça sizce hangi futbolcular damga vurur?
Bu maçta Fenerbahçe'den dünya yıldızı dediğiniz Anelka Alex Appiah, maçın yıldızı olmalıdırlar. Onlara bu büyük paralar, bu maçlar için veriliyor. Lig sonuncusuna 5 gol atmak marifet değil. Güçlü takımları yenmek için yıldız futbolculara büyük paralar veriliyor.

* Rüştü, Vestel Manisa maçında 5 gol yedi. Tecrübeli kaleci için düşünüyorsunuz?
Rüştü dünyanın en iyi kalecisi. Yedi maçta gol yemedi. Manisa'daki maçta çok şanssızdı. Ona olan güvenim tamdır.

Takvim