BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

The Economist'ten korkutan Gezi uyarısı!

Hükümetin Gezi protestolarının birinci yıldönümünü bastırmada bu kez başarılı olmayabileceğini savunan The Economist'ten çarpıcı uyarlar geldi...

Abone ol

İngiliz Economist dergisi hükümet eleştirilerine devam ediyor. Economist, Türkiye için 'Hükümet, 31 Mayıs'ta ülke çapında kutlanacak Gezi protestolarının birinci yıldönümünü bastırmada bu kez başarılı olmayabilir' ifadelerine yer verdiği bir makale yayınladı.

1 MAYIS'TA GEZİ MANZARALARI

Gezi Parkı olaylarında AK Parti ve Erdoğan eleştirileriyle dikkat çeken Batı medyasının lokomotiflerinden İngiliz Economist dergisi yayınladığı son makale ile çarpıcı uyarılarda bulundu. 1 Mayıs günü geçen yıl Gezi protestoları sırasında yaşanan sahnelere benzer olayların meydana geldiğini hatırlatan Economist son yazısında güvenlik güçlerinin Türkiye çapında 'aşırı önlemler' aldıklarını yazdı.

OTORİTER VURGUSU

Bu çerçevede Taksim'e ulaşılmaması için alınan tedbirleri anlatan Economist, 'Sayın Erdoğan, yedi kişinin ölümüne yol açan geçen yazdaki Gezi protestolarından bu yana hep hücum halinde. Batılı dostlarından gelen azardan etkilenmeyen Erdoğan, son aylarda baskıları artırdı' savını dile getirirken internet sansürü, MİT Yasası ve yargıya yönelik adımlar gibi gelişmelere dikkat çekerek otoriterlik vurgusu yaptı.

ERDOĞAN GEZİ'NİN YILDÖNÜMÜNÜ BASTIRAMAYABİLİR

Erdoğan'ın şimdi de cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olması beklendiğini söyleyen Economist, yazının sonunda 'Ancak ekonomi yavaşlıyor ve Sayın Erdoğan'ın çatışmacı taktikleri, yatırımcı güvenini baltalamaya başladı. Ayrıca, hükümet, 31 Mayıs'ta ülke çapında kutlanması öngörülen Gezi protestolarının 1. yıldönümünü bastırmada o kadar başarılı olmayabilir. Sayın Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına yolculuğu engebeli olabilir' yorumunu yaptı.